Politika
Giriş Tarihi : 06-03-2019 01:46

İmamoğlu’ndan flaş anket açıklaması!

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Benim hiçbir zaman anketlere bu kadar inanasım gelmemişti. Sokakta nasıl bir diyaloğum varsa bugün anket sayfalarından da önüme onlar dökülüyor. Bir dip dalgası olabilir. Ben bundan çok umutluyum" dedi.

İmamoğlu’ndan flaş anket açıklaması!

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu. Anketlerle ilgili İmamoğlu, “Ben ölçmeyi seven bir insanım. İş hayatımda bile her zaman ölçmeyi severim, buna önem de veririm. Benim anketlere bakışım bu. Bu konuda oldukça deneyimliyim. Anket firmaları konusunda hep bir tartışma olmuştur ama biz hep mağdur tarafında olan bir siyasi hareketiyiz. Benim hiçbir zaman anketlere bu kadar inanasım gelmemişti. Sokakta nasıl bir diyaloğum varsa bugün anket sayfalarından da önüme onlar dökülüyor. Bir dip dalgası olabilir. Ben bundan çok umutluyum” dedi.

‘Beka’ açıklaması

Ekrem İmamoğlu, ‘beka’ sorunuyla ilgili de, “Benim seçilmemle bir beka sorunu yaşanmaz. Bu mümkün değil. Erdoğan’ın zaten çok işi var. Benim seçilmem onun da elini rahatlatır. Diğer işlerle ilgilenir. Eğer ben seçilirsem onun da eli çok rahatlayacak. Toplumda böyle bir şey yok, karşılığı yok bunun. Şu an bir beka sorunu yok. Milli duygular konusunda kimse benimle yarışamaz. Bu bir hakaret olur. Ben zaten üstüme alınmıyorum, dönüp arkama bakıyorum ‘acaba kime söylüyor’ diye” ifadelerini kullandı.

‘Suda yüzde 50 indirim yapılacak’

Hükümetin devreye soktuğu tanzim satış çadırlarını da eleştiren İmamoğlu, “Bizim de tanzim satış noktalarımız olacak ancak böyle değil. Şu an insanları kuyruğa sokarak onları deşifre ediyorlar. İnsanları deşifre etmek ne kadar doğru? Seçime kısa bir süre kala bunu başlatmak çok yanlış bir şey. Biz de bunu yapacağız ancak insanları kuyruğa sokmayacağız, rencide etmeyeceğiz. Üstelik bunu sadece gıda da yapmayacağız. Eğitime de önem vereceğiz. Kırtasiyenin yanında kumanya yardımında da bulunacağız. Yine ulaşım yardımı da olacak. 6 yaşına kadar olan ücretsiz ulaşım, 12’ye çıkaracağız. Suda da yüzde 50 indirim uygulayacağız. İstanbullunun parasını yine onlara dağıtacağız” dedi.

Ulaşım sorunu

İstanbul’daki trafik sorununa nasıl bir çözüm bulacağını da anlatan İmamoğlu, “Ulaşım tek başına yol yapmak tünel yapmak değildir, çözüm de değildir. 3. köprü yapılınca trafik rahatlayacak dendi, rahatladı mı? Konforlu bir toplu taşıma sistemi yapılamadığı için insanlar arabalarıyla işe gidiyorlar. Yol haritasını sunacaksınız insanlara, bilecekler ne sunduğunuzu. Proje vaat etmeyeceksiniz, yapacaksınız. Siz insanları denize ulaştırırsanız denizi kullanırlar. Deniz taşımacılığının payını yüzde 10’a çıkarma planımız var” dedi.

Megabüs projesi

Metrobüsün yanı sıra bir de megabüs projesi geliştireceklerini vurgulayan İmamoğlu, “Yeni nesil metrobüs araçlarıyla yoğunluğu azaltacağız. Megabüs güvenlik yolunu kullanarak TEM’den giden Esnyurt’tan Pendik’e kadar bir hat. Bunu yaparak metrobüsün de yoğunluğunu azaltacağız. TEM otoyolu düz bir hattır, yeni nesil bir yol olduğu için insanların hayatına kolaylıkla dahil edebileceğiz. Bu şehirde insanlar yürüyebilecek. İnsanlar bisikletiyle gidebilmeliler. Ulaşım bütüncül bir iştir, ortak akılla çözülmeli. Özel taşımacılara hiçbir külfet getirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin