Sivas
Giriş Tarihi : 04-03-2019 23:53

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sivas’ta

Çeşitli programlara katılmak üzere Sivas’a gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Vali Salih Ayhan’ı ziyaret etti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sivas’ta
Vali Salih Ayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Kaya ve Vali Yardımcıları ile il protokolü tarafından Valilik önünde karşılanan Bakan Abdulhamit Gül, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.
 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü Sivas’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Salih Ayhan, “Sayın bakanımızın Sivas’a olan ilgi ve alakası bizlere güç verdi. İlimizde hazırladığımız Sanayi Mektebi Müzesi için Tarihi Yarı Açık Cezaevi’nin tahsis edilmesinde de Sayın Bakanımızın büyük destekleri oldu. Kendilerine bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise tarih ve kültür şehri Sivas’ta bulunmanın kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını ifade ederek, “Sivas, milli mücadelenin ön sözüdür. Her Sivaslı, her bir vatandaşımız, Sivas’ın milli kongreyle başlayan milli mücadelesiyle gurur duymuştur. Çünkü bu ülke hiçbir zaman esaret altında kalmamıştır, kıyamete kadar da bağımsızlığını koruyacaktır.  İşte Sivas’ta bu ruhu görmek ve yaşamak bizim için iftihar meselesidir” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas’a eğitim, altyapı, sağlık ve adalet yatırımları gibi birçok alanda destekleri olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Gül, “Milli Eğitim eski Bakanımız İsmet Yılmaz döneminde de Sivas önemli hizmetler aldı. Her zaman bu güzel şehrin yanında oldu. Bu hizmetlerimiz her zaman devam edecektir. Hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz her yönüyle bu güzel şehre hizmet etmekten onur duymaktadır.  Bizler de bu ziyaretimizle hem adalet alanında, hem de diğer alanlarda eksik olan ihtiyaçları tespit etmek için Sivas’tayız. Yerel seçimlerin hem ülkemiz, hem de Türkiye için birlik beraberlik içerisinde geçmesini diliyorum. Dünyanın neresinde olursak olalım Sivas’ın insanı yiğittir.  Vatanı milleti için her zaman büyük bir gayret içerisinde olmuştur.” şeklinde konuştu.
 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sivas ziyaretleri kapsamında Şifahiye ve Buruciye Medresesi ile Kongre Müzesini gezdi. Sultan 1. İzzettin Keykavus'un kabrinde dua okuyan Bakanımız Gül, Sivas'ın tarihi ve manevi değerleriyle büyük bir medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, "Sivas, çok önemli bir şehirdir. Sivas, tarihiyle ve üstlendiği misyonla birçok medeniyete kucak açmıştır. Bugün bu meydan; Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserleriyle adeta açık hava müzesidir." diye konuştu.

Tarihi Ulu Camii'ne de uğrayan Bakan Gül, İhramcızade İsmail Hakkı Toprak başta olmak üzere yanında metfun olan diğer zaatların kabirlerini ziyaret ederek, dua etti. Bakanı Gül, Ulu Camii avlusunda vatandaşlarımızla da sohbet etti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sivas Adliyesi’ni de ziyaret ederek yargı mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan Gül, “Terörle çok etkin bir mücadele yapan bir devletiz. Terörle mücadele ederken de hukuktan ayrılmamak bizim temel yaklaşımımız, temel prensibimizdir." ifadelerini kullandı.
 
AdminAdmin