Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-02-2019 12:33

ÜNİVERSİTEDEKİ İŞ YERİ SAYISI OLDUKÇA FAZLA

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Cumhuriyet Üniversitesi’nin iş yeri merkezine dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

ÜNİVERSİTEDEKİ İŞ YERİ SAYISI OLDUKÇA FAZLA

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken ve Meclis Başkanı Çetin Yıldırım, Meclis Üyelerimizden oluşan heyet ile birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret etti.

Başkan Eken, şehir ile üniversite arasında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, üniversitede iş yeri sayısının fazla olduğunu ve bundan sonra açılacak olan işyerlerine ruhsat verilmemesini talep etti.

Eken, “Son dönemde ekonomimiz zor bir dönemden geçiyor. TSO olarak, esnaf ve tüccarımızın yaşadığı sıkıntıları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Üniversite Vakfının uyguladığı kiralama sisteminden dolayı burası bir iş merkezi haline dönüştü. 10 bin kişilik yurtta yapılınca öğrenci ile şehir arasında kopukluk oluştu. Yurdun yapılmasına karşı değiliz. Baştan beri söylüyoruz keşke 5 bin kişilik ve şehrin belli bölgelerine yapılsaydı. Hayırlı olsun. Şimdi doldurmak için mücadele vereceğiz. Ancak, kafeler, lokantalar, işyerleri çoğaldıkça Sivas’taki esnaflarımız piyasadaki iş düşüklüğünü de buraya bağlamaya başladılar. Öğrenci şehre gelmediği için işlerimiz bitmek üzere diye şikâyetleri var. Üyelerimiz adına en azından bugünden itibaren yeni işyerleri açılmasına ve ruhsat verilmesine müsaade etmemenizi talep ediyoruz. Açılan işyerlerine saygımız sonsuz, tabiî ki yatırım yapmışlar, istihdam sağlamışlar. Rektörlüğümüzün bundan sonra kampüste lokanta, kafe, işyeri yeter derseniz memnun olacağız.” dedi.

AdminAdmin