Politika
Giriş Tarihi : 16-02-2019 10:34

Muharrem Erkek: Arkasında bir şeyler olabilir

Erkek, CHP’den DSP’ye geçişlere ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erkek, DSP’nin 24 Haziran’da YSK tarafından seçime sokulmadığını anımsattı

Muharrem Erkek: Arkasında bir şeyler olabilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, aday gösterilmeyen CHP’lilerin DSP’den aday olmasına ilişkin, “Belli bir proje gerçekleştiriliyor olabilir. 24 Haziran’da YSK tarafından seçime sokulmamış DSP, ne oldu da şimdi seçime giriyor, bunun arkasında bir şey mi var” diye sordu.

Bir televizyon programında canlı yayına konuk olan CHP’li Erkek, aday belirleme sürecinde parti için- den yükselen tepkilere, “Eleştirileri saygı ile karşılıyoruz ama ‘Ben varsam parti var’ anlayışı yanlış. Aday olsak da olmasak da parti için çalışmalıyız” karşılığını verdi.

Erkek, aday gösterilmeyen isimlerin DSP’ye geçmesine ilişkin ise dikkat çekici bir çıkış yaptı. Erkek “Belli bir proje gerçekleştiriliyor olabilir. 24 Haziran’da DSP seçimlere sokulmamıştı ama şimdi sokuluyor. Bunun arkasında bir şey mi var? Ben artık seçmenin gerçeği gördüğünü düşünüyorum” dedi. DSP’nin yerel seçimlerde CHP’yi zayıflatmak için kullanıldığı imasında bulunan Erkek, seçmenin bu durumu göreceğini belirterek, “Bunlar bu süreçlerde oluyor. Çok etkileyeceğini düşünmüyoruz. Ama isterdik ki DSP de bu demokrasi mücadelesine dahil olsun” dedi. Er- kek, tartışma yaratan Şanlıurfa Siverek adayı Mehmet Fatih Bucak’a ilişkin ise “O aday tam kesinleşmedi” açıklaması yaptı. Bucak’ın adaylığının yeniden değerlendirileceğini söyleyen Erkek, “Urfa ve Siverek örgütünün görüşü oluştu. Genel Merkez’de yeniden değerlendirilecek” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin