Gündem
Giriş Tarihi : 14-02-2019 17:10

Anketlerle zora düşen Erdoğan ve Bahçeli’ye, Akşener’den bomba yanıt: “Şimdi ilk defa bunu yapacak…”

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için aday listelerinin teslimine 1 haftadan az bir süre kaldı. Siyasi partiler, aday listelerini 19 Şubat Salı günü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek.

Anketlerle zora düşen Erdoğan ve Bahçeli’ye, Akşener’den bomba yanıt: “Şimdi ilk defa bunu yapacak…”

Genel seçimlerdeki Cumhur İttifakı’nı yerel seçimlere de taşıyan AKP ve MHP, bir kez daha masaya oturarak ittifakı genişletme çabası içine girdi.

AKP kaynakları, kamuoyu araştırmalarına göre anketlerde geride olan siyasi partinin, açıkladığı adayını geri çekerek tek adayla seçime gidilmesinin hedeflendiğini, 20 kadar ilde ittifaka gidileceğini söylüyor.

İYİ Parti ise CHP ile ittifak görüşmelerini artık belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesi noktasında sürdürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP-MHP hattındaki son gelişmeleri “korkunun işareti” olarak yorumladı. Akşener, “Yıkılmaz algısı patır kütür çöküyor şu anda” dedi.

Gerideki parti adayını çekecek

AKP ve MHP’de ittifak görüşmelerini, iktidar partisinin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı da olan Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz sürdürüyor. Özhaseki ve Durmaz, birkaç gün önce yeniden ittifak masasına oturdu, ittifakın tüm illerde yapılıp yapılmayacağını değerlendirmeye aldı.

AdminAdmin