Sivas
Giriş Tarihi : 14-02-2019 17:06

Erdoğan'ın Sivas Oyunları!

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekil Ulaş Karasu AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas Mitingi sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın Sivas Oyunları!

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekil Ulaş Karasu AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas Mitingi sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Karasu'nun Açıklamaları şöyle;

AKP Genel Başkanının 8 Şubat Cuma günü Sivas’ta gerçekleştirdiği mitingin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, mitingde yaptığı açıklama ülke gündeminde hala konuşulmakta.

Her seçim dönemi Recep Tayyip Erdoğan Sivas’a gelir, insanlarda umut uyandıran sözleri  verir, ne yazık ki bu sözlerin çoğu havada kalır ,Sivas kaderine terk edilir.

AKP iktidarının son 10 yıllık süreçte Sivas’ta yaptığı mitingler ve verdiği sözler noktasında sizlere örnekler vermek istiyorum.

Bakın  Recep Tayyip Erdoğan 09.06.2011 tarihinde yaptığı Sivas mitinginde 2008 yılında ihalesi yapılan Sivas – Ankara hızlı tren projesinin 2014’te biteceğini ifade etmiştir. Cuma günü yaptığı mitingde ise bu projenin 2020 yılında tamamlanacağını belirtti.

Umarım bu tarihte proje tamamlanır ve bizde proje ile ilgili  sonraki seçimde yeni bir tarih duymak zorunda kalmayız.

Oysaki Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan  Sivas – Ankara demiryolu hattının temeli 1925 yılında atılmıştır. Savaştan yeni çıkılmasına ve o dönemin şartlarına rağmen demiryolu hattı 5 yılda tamamlanmış, 1930 yılında açılışı yapılmıştır.

Bugün ki teknolojide ise Sivas – Ankara hızlı tren projesi 12 yılda bitirilememiştir ve ne zaman biteceği de belli değildir, bu hattın bu kadar uzamasının tek nedeni olsa olsa siyasi iktidarın beceriksizliğidir.

Yine, 2011 mitinginde Sivas’a 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi vaat edilmiş, bu vaat 4 Haziran 2015’de ki mitingde Bölge Hastanesine dönüşmüştür. Yapılan hastane, ne eğitim ve araştırma hastanesi ne de bölge hastanesidir.

İçerisinde yeterli sayıda doktoru bulunmayan, yeterli hizmeti veremeyen yetersiz  bir hastane yapılmıştır. Doğal olarak hastane ihtiyaca cevap verememiş ve iki yıl sonra ek binalar yapılmaya başlanmıştır.

Yaşanılan bu süreçte Sivas’ta bulunan Devlet Demiryolları Hastanesi, Kızılay Hastanesi, Askeri Hastane ve SSK hastanesi kapatılmış, kapatılan bu dört hastane yerine sadece bir tane hastane yapılmıştır.

 Recep Tayyip Erdoğan Sivas’ta gerçekleştirdiği son mitingde kadro talep eden TÜDEMSAŞ çalışanlarını azarlayarak, kendisinin de ifade ettiği gibi farklı bir siyasetçi olduğunu göstermiş, geçmişte yaptığı gibi, vatandaşlarımıza fırça atma alışkanlığını Sivas tada sürdürmüş, ve Vatandaşını azarlayan Cumhurbaşkanı olma özelliğini korumuştur.

Bahsi geçen TÜDEMSAŞ fabrikası, Cumhuriyet Halk Partisi döneminde 1939 yılında kurulmuş; Sivas’ın büyümesine, gelişmesine ve sosyal yaşantısına büyük  katkı sunup, binlerce kişiye istihdam sağlamıştır.

Şimdi bu fabrikanın genel müdürlüğü sizin döneminizde  Sivastan Ankaraya taşındı. Geçmişte  Dikimevini ve Bölge Müdürlüklerini Sivas ta kapattınız, sakın bu fabrika üzerinde de farklı oyunlar oynamaya kalkmayınız, bu fabrika tüm Sivaslıların kırmızı çizgisidir.

Yine mitingde tarım politikalarınızdaki beceriksizliğinizin bir sonucu olarak ortaya çıkan, sebze ve tarım ürünlerindeki artışı görmezlikten gelip ‘’Bunlar bir merminin fiyatının ne olduğunu bilmiyorlar’’ demek insan aklı ile dalga geçmekten başka bir şey değildir.

Bu ülke domates, patlıcan, narenciye, biber satarak İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nı, Seydişehir Alüminyum Tesisleri’ni, Aliağa Rafinerisi’ni, Çayırova Cam Fabrikası’nı, Nazilli Sümerbank Fabrikası’nı yapmıştır. Kasasından da bir kuruş çıkmamıştır.

Şimdi tarımı getirdiğiniz nokta ise tarlasını ekemeyen çiftçi, ithal edilen tarım ürünleri, ve sonunda tanzim satış kuyruklarıdır.

Recep Tayyip Erdoğan 4 Haziran 2015’te Sivas’a 14 Milyar TL yatırım yaptık dedi, bu rakamı 8 Şubat 2019’da 28 Milyar TL’ye çıkardı. 40 ayda Sivas’a 14 Milyar TL’lik hangi yatırımlar yapıldı inanın merak ediyorum.

Yine AKP Genel Başkanı mitingde diyor ki, ‘’Bizden önce Sivas’ta Üniversite var mıydı?’’ Sayın Erdoğan Sivas’ta ki Üniversitenin adı Cumhuriyet Üniversitesi’dir, Cumhuriyet’in 50. Yılında kurulmuştur.

82 Milyon Vatandaşın hangisine sorsak adında Cumhuriyet olan, Atatürk olan bir kurumun sizin döneminizde yapılmadığını bilir.

Siz 17 yılda yaptığınız hangi kuruma Cumhuriyet ya da Atatürk ismini verdinizde Cumhuriyet Üniversitesi’ni Biz yaptık diyerek sahip çıkıyorsunuz?

Sürekli ayrıştırıcı dil kullanmaktan kaçınmayan AKP’li siyasiler Aydın mitinginde de buna devam ettiler. Diyor ki sayın Erdoğan ‘’18 Mart 1915 ruhunu bilir misiniz? Çorbayı paylaşan ruhu bilir misiniz?’’

Asıl o ruhun ne olduğunu siz öğrenin. O ruhun komutanı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Devamı Kuvayi Milliye’dir, devamı Cumhuriyet’tir, devamı devrimlerdir.

Bugün saraylarda oturup binlerce korumayla gezenler, Çanakkale ruhunu bilmeyenlerdir, anlamayanlardır.

Haber Videosu

 

AdminAdmin