Sivas
Giriş Tarihi : 24-01-2019 16:19

Karasu; Adaletin seçim kurulları tarafından nasıl çarpıtıldığını ifade etti…

Sivas'ta siyasetin sevilen simalarından CHP Milletvekili Müh.Ulaş Karasu CHP Sivas il Başkanlığı binasında bir basın açıklaması yaparak; “Bu hafta 24/31 Ocak haftası. Siyasal cinayetleri simgeleyen bir hafta. Bizler bu haftayı Adalet ve Demokrasi haftası ile anıyoruz” dedi.

Karasu; Adaletin seçim kurulları tarafından nasıl çarpıtıldığını ifade etti…

 

Karasu yaptığı açıklamanın devamında; “Prof.Dr. Muammer Aksoy’un 31 Ocak 1990’da katledilişi, 24 Ocak 1993’de Uğur Mumcu’nun katledilişi,24 Ocak 2001’de Ali gaffar Okan’ın katledilişi demokrasimize, barışımıza karşı yapılan katliamlar olarak tarihimize kara harflerle yazıldı.

Adalet ve Demokrasiye daha fazla ihtiyacımız olduğu bu dönemde, adalet ve demokrasi için şehit olan tüm aydınlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.

Değerli arkadaşlar; Adalet ve Demokrasiye daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, 31 Mart yerel seçimlerine giderken, adaletin seçim kurulları tarafından nasıl çarpıtıldığını,yapılan belgeli itirazların bile nasıl ret edildiğini sizlerle paylaşmak istiyorum..

Gemerek ilçe örgütümüz tarafından Sızır beldemize yapılan nüfus kaydırmalar ile ilgili 1060 kişi için itiraz yapıldı. Bu başvurunun sadece 92 si kabul edilerek diğerleri ret edildi.

Şimdi sizlere isimlerle örnek vereceğim. Bu sayacağım isimlerle asla kişisel sorunlarımız yok olamazda, ancak demokrasiye yapılan by müdahaleye karşı durmak bu arkadaşlarında görevidir diye düşünüyorum.

Reyhan Aslan: ODTÜ Araştırma Görevlisi

Ercan Aslan: Erciyes Üniversitesinde Memur

Yüksel Şahin: Adana’da hemşire

Kasım Köse: Erciyes Üniversitesinde Gevher Nesibe Hastanesinde gece müdürü

Görkem Hasdemir: Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde personel

Zafer Çetin: Kayseri PTT de memur

Menderes Çetin: Kayseri Tomarza İnfaz koruma memuru

Tahir Altuntaş: Manisa İl emniyet müdürlüğünde polis

Abdülbaki Herdem: Kayseri Adliyesi icra memuru

Kayseri Erciyes Üniversitesinde Mimarlık fakültesinde sözüm ona dekan vekili olan ve Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etme hadsizliğini gösteren Veysel Aslantaş

Fatih Göksu: Sivas Türk Telekom da Mühendis

İsmail Köse: Tarım Kredi Kooperatifleri Sivas Bölge Müdürü

Selam Kızılkan: Aksaray İl emniyet müdürlüğünde polis

Safa Demir: Kahramanmaraş Göksun’da öğretmen

Kerem Demir: Kayseri Tomarza’da öğretmen

Yunus Kaya: Niğde Elektrik Elektronik Mühendisi

Sivas Yıldızeli ilçesi nüfus müdürü Kadim Kabasakaloğlu Yıldızelinde ikamet gösterirken, eşi Şemsi Kabasakaloğu Sızır’da gösterilmiş

Bu ve buna benzer aileleri ile birlikte tespit ettiğimiz 85 kişi daha bulunmakta. Ayrıca özel sektörde çalışan veya iş yeri sahibi olup Sızır’da ikamet etmeyen 400/450 seçmende tespit edilip seçim kuruluna belgeleriyle sunulmuştur.

Bir belde de yapılacak olan belediye seçimi için bu kadar nüfus kaydırmaya ve buna göz yummaya kimsenin hakkı yoktur.

Bugün yeniden ilçeye, sonrasında İl ve YSK ya itirazlarımızı yaparak konunun sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz “ ifadelerine yer verdi.


AdminAdmin