Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 11-01-2019 15:31

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SİVAS MYO’DA I.ISG GÜNLERİ

DR. GÜLTEKİN ÇOŞKUN’DAN ANLAMLI BİR ÇALIŞMA DAHA “Yaya Yüzey Zemin Kaplamalarının Kayma Risklerinin Belirlenmesi, Güvenlik Sınıflamasının Yapılması ve Hukuki Değerlendirme” 14 Ocak 2019 (Saat: 13.30) Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde Cumhuriyet Üniversitesi Sivas MYO İş Sağlığı ve Güvenliği Programında görev yapan Dr. Gültekin ÇOŞKUN’dan bir başarı daha.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SİVAS MYO’DA I.ISG GÜNLERİ

Cumhuriyet Üniversitesi Sivas MYO’da görev yapan Dr. Gültekin ÇOŞKUN ülkemizde “Yaya Yüzey Zemin Kaplamalarının Kayma Risklerinin Belirlenmesi ve Güvenlik Sınıflamasının Yapılması” konusunda ilk ve tek doktora çalışması yapan akademisyendir. Ayrıca ülkemizde bu konuda ilk ve tek olan “ULUSAL ZEMİN GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ KAYMA TEST LABORATUVARINI kendi imkanları ile Cumhuriyet Teknokentte kuran ve 2018 yılında ise laboratuvarını TÜRKAK ve TSE tarafından AKRETİDE yapma başarısını gösteren son derece başarılı ve çalışkan bir akademisyendir.

Cumhuriyet Üniversitesinin olumsuz haberlerle gündeme oturması ve bu haberlerin yaygın basına düşmesi Sivas'ı yıprattığı bilinirken, Cumhuriyet Üniversitesinin de artık olumlu gelişmeler, personel arasında ayrım gözetilmediği, ötekileştirmenin var olmadığı, peşinen düşmanlık geliştirilmediği görülmek isteniyor.

Kısaca UZGE olarak anılan enstitü (www.uzge.org) bünyesinde Dr.Gültekin ÇOŞKUN   ülkemizde birçok kamu kurum ve kuruluşu başta olmak üzere birçok bakanlıkta seminer ve konferanslar vermiştir. Hatta bu konuda ABD, Hollanda ve Almanya gibi ülkelerde çalışmalarda bulunmuştur.

Dr. ÇOŞKUN, Üniversite sanayi iş birliği örneğine uygun bir akademisyen olup, Sivas İŞGEM içerisinde de ülkemizde yurt dışından ithal edilen “ZEMİN KAYMAZLIK TEST CİHAZLARI” nı üretme başarısını göstermiş, ülkemizden yurt dışına döviz çıkışını engellemiştir.

Uluslararası alanda da başarı gösterme yolunda emin adımlarla ilerleyen hoca Demokratik Kango Cumhuriyetine  “UZGE” olarak Kaymazlık Test Laboratuvarı kurulması için anlaşma yapmıştır.

Dr. Gültekin ÇOŞKUN tarafından Cumhuriyet Teknokent’te kurulan ULUSAL ZEMİN GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ, Sivas MYO İş Sağlığı ve Güvenliği Programı ve Bilgin OSGB ile birlikte 14 OCAK 2019 (PAZARTESİ) SAAT 13.30’DA Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde I. ISG GÜNLERİ düzenlemektedirler.

Üniversite sanayi işbirliğini güçlendirmek ve İSG öğrencilerine katkı sağlaması amacıyla Sivas MYO İSG programı ile birlikte öğrencilere vereceği seminerde ücretsiz olarak öğrencilerine SERTİFİKA verecektir.

Alınan bilgilere göre Dr. ÇOŞKUN;

Ülkemizde son çıkan yasa ve yönetmelikler çerçevesinde “Yaya Yüzey Zemin Kaplamlarının Kaymaz Olması” istenmektedir. Ayrıca, İSG uzmanlarının hazırlamış oldukları risk analizi raporlarında mutlaka zemin kaplamaları ile ilgili olarak rapor istemeleri ve sonucu analiz raporunda belirtmeleri son derece önem arz etmektedir. Buradan yola çıkarak, öğrencilere, bu konuda faaliyet gösteren OSGB firmalarına ve ilimizde bu konuda çalışan tüm İSG uzmanlarına katkı sağlamak adına bir seminer vermeye karar vermiş.

Bu şekilde hem kuruma ve Sivas’a katkı sağlamak hem de Üniversitemiz için güzel ve anlamlı işler yaparak, üniversitenin adını geniş çapta duyurmak hedefi olduğu bilinen Çoşkun’un 14 Ocak 2019 tarihinde (Pazartesi) Saat:13.30’da vereceği seminere tüm öğrencilerinin ve konuyla ilgisi olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki herkes davet edildiği öğrenildi.  Burada öğrencilere “ULUSAL ZEMİN GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ” tarafından ücretsiz SERTİFİKA verileceği, öğrencilerin dışında katılım sağlayacaklar ise istedikleri miktarda MEHMETÇİK VAKFINA BAĞIŞ yapmaları halinde sertifika almaya hak kazanacaklar.

Dr. Çoşkun’un hiçbir şekilde maddi çıkar gözetmeden bu şekilde bir davranış sergilemesi son derece anlamlı ve örnek bir davranıştır.


AdminAdmin