Sivas
Giriş Tarihi : 10-01-2019 06:46

Karasu:‘’Basın Susarsa Türkiye Susar’’

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu gazetemize 10 Ocak Dünya çalışan gazeteciler günü nedeniyle yaptığı açıklamada; "Ülkemizde ve Dünyada çağdaşlaşma, aydınlama adına yıllardır mücadele eden, İnsanlığın, düşüncenin gelişmesi adına bedel ödemekten korkmayan, silahlarla değil, kalemiyle barışı ve adaleti sağlamak için mücadele eden tüm basın emekçilerinin Çalışan gazeteciler gününü kutluyorum" dedi.

Karasu:‘’Basın Susarsa Türkiye Susar’’

CHP Sivas Milletvekili yaptığı açıklamanın devamda; "Geldiğimiz noktada ne acıdır ki basın çalışanlarımızın hiçbir sorununa çözüm üretilememiştir. Aksine giderek baskı altına alınmalar, kalemine müdahale edilmeler ve en zulüm vereni düşüncesi nedeniyle tutuklanmalar. Bugün ülkemizde 130 un üzerinde tutuklu gazeteci özgürlüklerini beklemektedir. Halkın sesi olması beklenen basın, tekelleşmeye doğru çekilmek istenmekte, buna direnen gazeteciler hürriyetinden yoksun bırakılmaktadır.

Demokrasimizin ve özgürlüğümüzün teminatlarından olan siz değerli Basın Emekçilerimizin günümüz koşullarında maruz kaldığı baskının ve şiddetin farkındayız. Sizlerin daha özgür, daha adil, çalışma koşullarınızın ve özlük haklarınızın hak ettiğiniz noktaya gelmesi adına elimden gelen tüm gayreti göstereceğimi bilmenizi isterim.

Görevi başında şehit olan, Ülkemizin ve Demokrasimizin gelişmesi adına Hasan Tahsin’lerden Uğur Mumcu’lara canlarıyla bedel ödeyen tüm değerlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli basın emekçilerimizin 10 Ocak çalışan gazeteciler Günü’nü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin