Sivas
Giriş Tarihi : 10-01-2019 00:47

Aydın: “Basın, demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur...”

Sivas Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın 10 Ocak nedeniyle gazetemize gönderdiği mesajda; "Basın, halkın en kısa zamanda ve en doğru şekilde bilgi almasına vesile olan, tarafsız ve ilkeli yayıncılık anlayışı ile demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur" dedi.

Aydın: “Basın, demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur...”

Aydın yaptığı çıklamanın devamında; "Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışıyla tarafsız bir şekilde halka aktarmak basının başlıca görevi, doğru ve zamanında bilgi almak da vatandaşın en doğal hakkıdır. Böyle önemli bir mesleğin mensupları gazeteciler, çalışma şartlarının zorlukları ve yaşadıkları sorunlardan ziyade, vazifelerinin yüklediği sorumluluklarını her zaman ön planda tutmayı bilmişlerdir.

 

Her kesimi yakından ilgilendiren ve hayatımızın önemli bir parçası olan medya sektörü, biz yerel yöneticiler için de büyük önem taşımaktadır. Şehrimize kazandırdığımız hizmetlerin halkımıza duyurulması ve eksik kalan yönleri için kalıcı çözümler bulunması, basın mensuplarımızın yaptıkları haberler sayesinde olmaktadır.

 

Bu bilinçle hareket ederek günün her saatinde haber peşinde koşan, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde halkımızı aydınlatan, bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu üstlenen, bu meşakkatli mesleği fedakârca bugüne kadar sürdürmüş ilimizin kıymetli basın mensuplarının ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

 

Bu vesileyle görevi başındayken yitirdiğimiz İsmail Güneş kardeşimiz başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm gazetecilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olanlara ise sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin