Politika
Giriş Tarihi : 05-01-2019 19:21

Erdoğan: Güneydoğu terörden arındığında küresel, ulusal yatırımcıların hepsi oraya gidecek

"Ülkemize inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır, olmayacaktır"

Erdoğan: Güneydoğu terörden arındığında küresel, ulusal yatırımcıların hepsi oraya gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güneydoğu terörden arındığında küresel, ulusal yatırımcıların hepsi oraya gidecek. Göreceğiz bugünleri. O zaman terörün esamesi okunmayacak" dedi.

Erdoğan, Pepsico fabrikasının açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı, "Ülkemize inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimse Allah'ın izniyle pişman olmamıştır, olmayacaktır. Türkiye ekonomisi çevresinde yaşanan onca istikrarsızlığa rağmen uluslararası yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürüyor" ifadesini kullandı. 

"Kendi şirketlerimize nasıl muamele ediyorsak, ülkemizin potansiyeline inanan uluslararası şirketlere de aynı şekilde muamele ediyoruz, edeceğiz." diyen Erdoğan, "Ülkemiz, yatırım ortamı bakımından halen dünyadaki en liberal, en güvenli ülkelerden biridir" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şahsımın ve hükümetimizin özel teşvikleri sayesinde yurt dışındaki Türk yatırımları 38 milyar dolara ulaştı. Müteahhitlerimizin üstlendiği projelerin toplam değeri 122 ülkede 372 milyar dolara ulaştı." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Güneydoğu terörden arındığında küresel, ulusal yatırımcıların hepsi oraya gidecek. Göreceğiz bugünleri. O zaman terörün esamesi okunmayacak." dedi.

t24

AdminAdmin