Gündem
Giriş Tarihi : 04-01-2019 15:56

Iğdır’dan acı haber: Bir asker şehit, iki yaralı

Iğdır'ın Aralık ilçesinde PKK'lı teröristler, İran sınırında devriye görevi yapan güvenlik güçlerine saldırdı. Saldırıda bir asker şehit oldu, iki asker de yaralandı.

Iğdır’dan acı haber: Bir asker şehit, iki yaralı

Şehit Bülent Aydın Hudut Karakol Komutanlığı’nda görevli 10 kişilik Hudut Özel Harekat Komando kolu, bugün saat 02.30 sıralarında Emince köyü İran sınır hattı bölgesinde devriye görevi yürütürken, PKK’lı teröristlerin saldırısına uğradı. Sınırdaki modüler beton duvar üzerinden ülkeye sızdığı tahmin edilen 8- 10 kişilik terörist grup, roketatar, el bombası ve uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerine ateş açtı. Açılan ilk ateşte, bir asker şehit oldu, iki asker de yaralandı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye birlikler ve ambulans sevk edildi.

PKK’lı teröristler, kısa süreli çatışmanın ardından kaçarken, yaralı askerler, Iğdır ve Aralık Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı. Çatışmanın ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Iğdır Valiliği hain saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“İlimiz Aralık ilçesi Emince köyü İran sınır hattı bölgesinde 4 Ocak 2019 Cuma günü saat 02.30 sıralarında, Bülent Aydın Hudut Karakol Komutanlığında yaya devriye görevi icra eden 10 kişilik Hudut Özel Harekat Komando koluna sınır hattında bulunan modüler beton duvar üzerinden ülkemize sızan 8-10 kişi oldukları tahmin edilen bölücü mensuplarınca roketatar, el bombası ve uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucunda 1 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz ise yaralanmıştır.

Yaralı askerlerimiz Iğdır ve Aralık Devlet Hastanelerinde tedavi altına alınmıştır. Sabah yapılan olay yeri incelemesinde sazlık alanda bir teröristin öldürüldüğü ve en az 2’sinin de yaralı olarak diğer teröristlerce İran tarafına taşındığı düşünülmektedir”

AdminAdmin