Sivas
Giriş Tarihi : 20-12-2018 19:54

İKTİDAR SİVAS’A VERDİĞİ HİÇ BİR SÖZÜ TUTMADI.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde söz alarak, Sivas’ta daha önce yapılması vaat edilen Lojistik köy sorununu gündeme taşıdı.

İKTİDAR SİVAS’A VERDİĞİ HİÇ BİR SÖZÜ TUTMADI.

Ayrıca Karasu çiftçilerin 2017 yılına ait ödenmeyen tohumluk buğday desteğininde ne zaman ödeneceğini ve çiftçilere yaşatılan bu mağduriyetlerin ne zaman son bulacağını sordu.

Karasu konuşmasında;

‘’Ekonomik anlamda her geçen gün daha da büyük sorunlar yaşamaya başlayan Sivas ilimizde son yıllarda iktidar tarafından vaat edilen bir çok proje hayata geçirilmemiş, Sivas giderek sahipsiz bir hale getirilmiştir. Defalarca gündeme getirmemize rağmen şehrin acil ihtiyaçları olan yatırımlar sadece seçim vaatlerinde kalmıştır.

Bu bağlamda ‘’ Her seçim döneminde söz verilen ve son olarak Ağustos ayında teklifleri toplanan Sivas lojistik köy projesi Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yolları genel müdürlüğünde onayda bekletilmektedir. Kayseri’deki proje iptal edilmiştir. Aynı durum Sivas içinde geçerlimidir? ‘’ dedi.

ÜLKENİN HER KÖŞESİNDEKİ ÇİFTCİ PERİŞAN.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu çiftçilere ödenmesi gereken 2017 Tohumluk buğday desteğininde halen ödenmemesi üzerine ‘’Ülkemizin her köşesinde büyük sıkıntılar yaşayan çiftçilerimiz gibi, Sivas ilinde de çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın sorunu gün geçtikçe büyümektedir.

Çiftçimize 2017 yılına ait tohumluk buğday desteklemeleri halen ödenmemiştir.

2018 ekimini gerçekleştiren çiftçimiz 2017 destek ödemelerini neden alamamaktadır? Yapılacaksa bununla ilgili bir tarih varmıdır?

Diyerek Hükümetin Tarım ve Hayvancılık politikasında yapmış olduğu hatalardan ders almadığını, bu politikaların her geçen gün çiftçimizin belini büktüğünü belirtti.

Kendisininde daha 1 kaç yıl öncesine kadar çiftçilik yaptığını belirten Karasu

‘’Çiftcilerimizin ve Hayvancılık yapan üreticimizin dertlerine,sorunlarına en az onlar kadar hakimim. Bu sorunların çözümü noktasında TBMM de her alanda mücadele edeceğim’’ dedi.

Karasu İktidarın Sivas’a verdiği sözleri tutmadığını belirterek;

‘’Sivas’ı, Sivaslıyı sahipsizliğe mahkum etmeye çalışmak kimsenin hakkı da haddi de değil. Her seçimde Sivas’ı oy deposu olarak gören anlayışa Sivas gereken cevabı 31 Martta verecektir’’ dedi.

Konuşmanın tamamını aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz

https://www.youtube.com/watch?v=F-mnnkrO31E

AdminAdmin