Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 18-12-2018 11:24

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ AFİLİASYONA TABİİ OLUYOR

Sağlık Bakanlığı ve bağlı Kuruluşlarına ait Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Üniversitelerinin ilgili Birimlerinin birlikte kullanımı ile İşbirliği Usul ve Esasları hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik yüksek oranda şekillendiği öğrenilirken, önümüzdeki günlerde resmi gazetede yayımlanarak yasalaşacağı bildirildi.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ AFİLİASYONA TABİİ OLUYOR

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile üniversitelerin tıp ve diş hekimliği alanında lisans ve uzmanlık eğitimi veren kurumlarının eğitim, araştırma ve sağlık hizmet sunumu için insan gücü, mali kaynak, fiziki donanım, bina, tıbbi cihaz ve diğer kaynaklarının imzalanacak protokol çerçevesinde birlikte kullanılması sağlanacak.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi afiliasyona tabii olacağı kesin olarak bildirilirken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin durumu henüz netlik kazanmadığı edilen bilgiler arasında.

Afiliasyon ile Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile üniversitelerin ilgili birimlerinin görev ve hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesi, ortak gaye ve menfaatlerinin gerçekleştirilmesi için döner sermayeleri ayrı olmak üzere sağlık hizmet sunumu, eğitim, araştırma, halk sağlığını geliştirme ve kurumların diğer faaliyet alanlarında imzalanacak protokol çerçevesinde tarafların birlikte hareket etmesini, yardımlaşmasını ve çalışmasını içeriyor.

Birlikte kullanım protokolü Bakanlığın ve YÖK'ün uygun görüşü alınarak il sağlık müdürü ve rektör tarafından imzalanacağı bildirilirken, birlikte kullanıma geçilen sağlık tesisleri, Bakanlık tarafından bu Yönetmelik hükümleri saklı kalmak kaydıyla, Bakanlığın tabi olduğu mevzuat uyarınca işletilir. Birlikte kullanılan sağlık tesisinin Başhekimi, üniversitenin görüşü alınarak ilgili mevzuat uyarınca atanır ve işlemler Bakanlığın tabi olduğu mevzuat çerçevesinde yürütüleceği genel bilgiler arasında.

Birlikte kullanılan sağlık tesisleri ve ilgili birimlerde görevli personeller, öğretim elemanları ile eğitim görevlileri dahil tüm tabipler tam zamanlı görev yapar ve eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yanında, ilgili mevzuatında öngörülen nöbetler dahil, sağlık hizmetlerinin aksatılmadan sürekli bir şekilde yürütülmesine yönelik çalışmaları yerine getirmekle yükümlü olacakları öne sürülüyor.

"Hastane yöneticisine" ibaresi "Başhekime" şeklinde değiştirileceği, birlikte kullanımdaki tesislerde Başhekim tarafından her uzmanlık eğitimi programı yürütülen birim için uzmanlık eğitimi mevzuatındaki şartları haiz bir program yöneticisi ile bir idari sorumlu görevlendirileceği,  program yöneticisine aynı zamanda idari sorumluluk görevi de verilebilecek.

AdminAdmin