Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-12-2018 02:28

KEDİDEN SONRA YAVRU KÖPEĞİNDE SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE TEDAVİ EDİLEMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!

Ekim ayı içerisinde Sivas Suşehri ilçesinde bulunan hasta bir kedinin uçakla İstanbul’da tedavi edilmek üzere gönderilmesi Sivas’ta büyük şaşkınlık yaratmıştı.

KEDİDEN SONRA YAVRU KÖPEĞİNDE SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE TEDAVİ EDİLEMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!


Videoyu izlemek için görselin üzerine tıklayın...

Ekim ayı içerisinde gazetemizin “ANLAŞILAN KEDİ BİLE SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE TEDAVİ EDİLEMİYOR!” başlıklı haberinde büyük övgüler ile anlatılan, her ortamda reklamı yapılan ve tam donanımlı, her türlü imkâna sahip olduğu iddialarına yer verilen Rektör Prof.Dr.Alim Yıldız'ın yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi kamuoyunun diline düşmüştü.

Bugün ise, Sivas'ın Zara ilçesinde denge kontrolünü sağlayamadığı için yürüme zorluğu çeken bir kangal köpeği yavrusu İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tedavi altına alındığı öğrenildi.  Sokak Hayvanları Koruma Derneğine (Sohayko) girişimleri sonucu Nakliye firması ile İstanbul'a götürülen yavru köpek yapılan ilk incelemede köpeğin doğuştan hidrosefali hastası olduğu, beyninde toplanan su nedeni ile denge yeteneği gelişmediği tespit edildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin Veterinerlik Fakültesi ne işe yarar, ne iş yapar sorularının sorulmasına neden olmaya devam ediyor.

Derslerde Köpek kesme haberleri ile ulusal basının gündemine bomba gibi düşen Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi her anlamda sınıfta kalmaya devam ediyor?

Ekim ayında kamuoyunda; “anlaşılan Cumhuriyet Üniversitesinde bir kedinin tedavisi bile yapılamıyor, kedi uçakla İstanbul’a mı sevk edildi?” gibi yorumlar yapılırken,  üniversitenin durumunun hiç iç açıcı olmadığı ve her geçen gün daha da kötüleştiği ifade edilmeye devam edilirken bu yavru Kangal köpeğin tedavisinin Sivas’ta, özellikte tam teşekküllü  hayvan hastanesi bulunduğu ifade edilen  Cumhuriyet Üniversitesinde yapılamamasına anlam verilemiyor.

Sokak Hayvanları Koruma Derneğine (Sohayko) resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada bu köpeğin tedavisinin Sivas’ta mümkün olmadığını duyurdu.  Sokak Hayvanları Koruma Derneğine (Sohayko) yaptığı açıklamada “Sivas’ta engelli olarak doğan bu bebek dengesini hiç sağlayamıyordu ve kafasında çok büyük bir şişlik vardı acilen İstanbul’a petnakille canı getirttik çünkü orada tedavi imkanı yoktu!  Gelir gelmez kliniğe yatışı yapıldı ve gerekli reflekslerinin olmaması sebebiyle Emar çekilmesi gerekti.Emar sonuçları ve muayene sonuçlarına göre ufaklıkta hidrosefali yani beyinde sıvı birikmesi teşhisi konuldu. Bu hastalığın ilerleme durumunda,tedavi olmaması durumunda sonuç malesef ki ÖLÜM. Tek çaresi ise ameliyat olması.Ameliyatını fakültede olacak ve özel klinikte yatışına devam edilecek.Ameliyatta beynine şant yerleştirilecek ve bu ameliyatın toplam ödemesi çok çok fazla.Klinik yatışı,tahliller,ameliyat,fakülte ödemelerinin 6000-8000₺ civarında tutacağı belirlendi. Birçok can tedaviye alıyoruz ancak bu ödemeyi fakülte olduğu için hemen yapmamız gerekecek. Ameliyata girerken ödemeyi yapmalıyız.Beyaz’dan sonra durumu en ağır ve tedavi ödemesi en zorlu olacak olan can bu ufaklık. Biz onu hayatta tutmak,diğer yaşıtları gibi sağlıklı büyüdüğünü görebilmek için elimizden geleni yapacağız.

Bu zorlu yolda lütfen bu ufaklığı ve bizleri yalnız bırakmayın.Az çok demeden el ele vererek tedavisini yaptırabiliriz...

Lütfen dualarınızı ve desteklerinizi esirgemeyin (Üyelerimizden ricamızdır lütfen üye aidatlarınızı yatırın.)

İletişim ; 0532 393 58 11

Paypal account : sohaykotr@gmail.com

Lütfen görmesini istediğiniz dostlarınizi ve ünlüleri sayfaları etiketleyin.

 #satinalmasahiplen #animal #love #pets #animalprint #nature #petoftheday#petscorner 

#animalkingdom #animalsofinstagram #petsofinstagram#pets_of_instagram #petsagram 

#animallovers #animalface #pets #petstagram #animalcrossing #instagramanet #cats #kitten 

#dog #puppies#furbabies #animalcharity #animalwelfare #petfood #love #heart

AdminAdmin