Sivas
Giriş Tarihi : 02-12-2018 18:45

1 Kişi İle Temayül Yoklaması, SİYASETTE YENİ DÖNEM DİVRİĞİ’DE BAŞLADI

Türkiye siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir uygulama Divriği’de uygulamaya girdi.

1 Kişi İle Temayül Yoklaması, SİYASETTE YENİ DÖNEM  DİVRİĞİ’DE BAŞLADI

 

CHP MYK üyeleri, Divriği Belediye Başkanı adayını belirlemek için, 22 Kasım 2018 tarihinde 1 kişinin katılacağı Temayül Yoklaması kararı aldı.  CHP Genel Merkezi alınan kararı hızla uygulamaya sokularak  1 kişinin aday olduğu seçim listelerini bastırarak Divriği’ye yolladı. Deneyimli siyasetçilerin inanamadığı “Bu kadar Acemilik Olmaz” dediği karar 2 Aralık Pazar Günü, Divriği’de uygulandı.

5 Aday Adayının katılmadığı, Mevcut Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök’ün tek başına katıldığı Temayül Yoklaması sabah saat 8 de Divriği Belediyesi Meclis Salonu’nda başladı. CHP Divriği İlçe Örgütü üyeleri sabah saatlerinden itibaren Belediye Meclis Salonu’na gelerek 1 kişinin katıldığı Temayül Yoklaması için oylarını kullandılar.

Yapılan Temayül Yoklamasına göre CHP Divriği İlçe Örgütüne üye 1240 üyeden, 603’ü oy kullandı. 22 oy boş, geri kalan 581 oy Hakan Gök’e çıktı.

5 ADAY ADAYI TEMAYÜL YOKLAMASINA KATILMADI?

Divriği Belediye Başkanlığına Aday Adayı olan 6 kişiden 5’i olası bir Önseçim veya Eğilim Yoklamasına katılmayacaklarını 19 Kasım tarihinde CHP Genel Merkezi’ne yazılı bir dilekçeyle bildirdi.  CHP MYK Üyeleri bu kararı dikkate almayarak 22 Kasım 2018 tarihinde, 2 Aralık Pazar Günü Divriği’de  parti üyeleriyle Temayül Yoklaması kararı aldı.

5 Aday Adayı, Temayül Yoklamasına neden katılmadıklarını şu sözlerle açıkladılar?

“CHP Divriği İlçe Örgütü yaklaşık 15 senedir Mevcut Belediye Başkanı Hakan Gök ile mevcut ilçe başkanı Hüsamettin Kırkayak’ın başkanlığında veya kontrolü altında yürütüldü.  Üye yapılanması bu iki kişinin veya onlar gibi düşünen ekiplerin istekleri doğrultusunda yanlı olarak şekillendi. Kendileri gibi düşünmeyenler şu veya bu şekilde partiye üye yapılmadı. Böyle yanlı bir üye yapılanması huzurunda yapılacak önseçimden demokratik bir seçenek çıkmayacağı ortada. Bu açıdan, sonucu daha başından belli, Önseçim veya Temayül Yoklamasına katılmanın hiç bir anlamı yok” dediler. Atamaya da karşı olduklarını açıklayan 5 aday adayı başta CHP Genel Merkezi’ne ve kamuoyuna önerilerini şöyle sürdürdü?

“Divriği 2 dönemdir Mevcut Başkan Hakan Gök tarafından yönetildi. Nasıl bir Divriği Tablosu görmek isterdik? Nasıl bir Divriği tablosu var önümüzde. Nüfusu neredeyse on binin altına düşmüş, üretim, istihdam, katılımcılık, şeffaflık, halkçı yönetim anlayışları tamamen terk edilmiş, yatırım ve hizmet tamamen durmuş, özet olarak kaderine terk edilmiş bir Divriği tablosu var önümüzde. Bizler bu gerekçelerle Divriği Belediye Başkanlığına aday adayı olduk. Üyesi olduğumuz partimize aylardır şu öneride bulunduk, Adayımızı belirlerken, Önseçim veya Temayül Yoklamasını gündeminize almayın, buradan sağlıklı bir sonuç çıkmaz. Üyeler zaten taraflı yapıldı, bu üyelerin kimi seçeceği zaten aşikâr? Doğrudan Divriği Halkını muhatap alın. Divriği Belediye Başkanını belirlerken Divriği Halkına sorun. Mahalle muhtarlarına, çarşı esnafına, STK temsilcilerine, kısaca halka sorun? 2 dönemdir Belediye Başkanı olan sayın Hakan Gök’ten memnunlar mı, yoksa değiller mi? Sayın Hakan Gök yeniden aday olması halinde CHP’ye seçim kazandırır mı? yoksa kazandırmaz mı?” biz bu görüşlerimizi öne sürerek kendimizi ifade ettik. 5 Aday Adayının aynı görüşleri benimsemesi, Temayül Yoklamasına katılmaması kararını CHP Genel Merkezi’ne bildirmesi ne yazık ki dikkate alınmadı. İnsanın aklına şu geliyor? Acaba bazı kesimler kendi ikballeri, gelecekleri için CHP’yi hiçe mi sayıyor? Divriği üzerinde oyun mu oynuyor?

1 kişinin katıldığı, sonucu belli Temayül Yoklaması kararı, siyaseten benzeri, örneği olmayan bir karardır. Bu karar CHP’ye veya kararı aldıran aktörlere faydadan çok olumsuz  eleştirileri beraberinde getirecektir.” dediler.

Yapılan Temayül Yoklamasında

Toplam Üye: 1240

Kullanılan Oy: 603

Boş Oy: 22

Geçerli Oy: 581

Haber: Divriği Gazetesi

AdminAdmin