Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 22-11-2018 04:36

SORUŞTURMA KOMİSYONU: KANUNA AYKIRI BİR DURUM YOK!

Deneye Hayır Platformu yaptığı açıklamada Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Anatomi dersinde öldürülen köpek ile ilgili soruşturma sonucunu açıkladı ve HADMEK'i göreve davet ediyoruz! çağrısında bulundu.

SORUŞTURMA KOMİSYONU: KANUNA AYKIRI BİR DURUM YOK!

İşte Platformun o açıklaması: 

 

Değerli imzacılar,

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi üzerinden yapmış olduğumuz Bilgi Edinme başvurumuza gelen cevabı aşağıda yorumsuz olarak sizlerle de paylaşıyoruz. 

"İlgi dilekçeniz Cumhuriyet Üniversitesi Bilgi Edinme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığına havale edilmiştir. Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından Bilgi Edinme Birimine gönderilen cevabi yazıda "Sosyal medyada (faceebook,instagram, twitter ve ekşi sözlük) 03 Haziran 2018 tarihinde
yayınlanan Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyesinin canlı hayvanlardan kadavra hazırladığı, bu uygulamaları her yıl tekrar ettiği iddiaları ve ileri sürülen görüntü kayıtları ile ilgili 04/06/2018 tarih ve E.310367 sayılı yazımız ile başlatılan inceleme 19.06.2018 tarihinde bitirilmiştir.

İnceleme sonucunda 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 53 maddesi gereği soruşturma açılmasına karar verilmiş ve soruşturma komisyonu kurulmuştur. Soruşturma komisyonu 25.10.2018 tarihinde soruşturma sonuç dosyasını Dekanlığımıza teslim etmiştir.

Soruşturma sonucunda öğretim üyesinin "Aralık 2016'da gerçekleşen eyleminin 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa aykırı bir durum oluşturmadığı sonucuna ulaşılmıştır." 

Ancak bir deney prosedürünün mevzuata ve ETİK İLKELERE uygun olup olmadığını araştırması gereken üst kurum: HADMEK, yani Hayvan Deneyleri Merkezi Etik Kurulu'dur. 

HADMEK'i göreve davet ediyoruz!

Deneye Hayır Platformu

AdminAdmin