Gündem
Giriş Tarihi : 16-11-2018 10:47

Boğaziçi ve Bilgi Üniversitesi akademisyenlerine gözaltı!

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Turgut Tarhanlı ve birçok öğretim üyesinin bu sabah saatlerinde gözaltına alındı

Boğaziçi ve Bilgi Üniversitesi akademisyenlerine gözaltı!

Gözaltına alınan isimlerin 1 yıldan uzun süredir tutuklu bulunan ve iddianamesi hâlâ hazırlanmayan Osman Kavala’nın yöneticisi olduğu Anadolu Kültür Derneği’nin üyeleri olduğu aktarıldı.

Gözaltına alınan isimler arasında Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay da var.. Tanbay, gezi direnişinde dönemin Başbakanı Erdoğan’la görüşen heyetin içindeydi. Anadolu Kültür Derneği Başkan vekili Yiğit Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakan Altınay, Anadolu Kültür Genel Koordinatörü Asena Günal ve danışmanları Çiğdem Mater ile Meltem Aslan’ın da bulunduğu öğrenildi.

TANBAY 1 OCAK’TA GÖREVE BAŞLAYACAKTI

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay, European Mathematical Society Başkan Yardımcılığı’na seçilmişti. Tanbay’ın 1 Ocak’ta görevine başlayacağı açıklanmıştı.

AdminAdmin