Gündem
Giriş Tarihi : 26-10-2018 19:58

"Bize yumruk atacak adam alnının ortasına mermiyi yer"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, mahkeme sırasında yaşananlara dair açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünden sonra açılan davanın görülmesi sırasında gerginlik yaşanmış, Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin üzerine yürümüş, “buradan kalkın” diye bağırarak salondan kovmuştu. Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye bağırmış ve salonda gergin anlar yaşanmıştı.

DESTİCİ’DEN AÇIKLAMA

Yaşananlardan sonra bugün BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, mahkeme sırasında yaşananlara dair açıklamalarda bulundu.

“Takipsizlik kararları verildiğinde bu kadar tepki göstermeyen belli çevreler takipsizlik kararı kaldırılıp, soruşturmalar yeniden başlayıp, bütün dosyaların birleştirilme ve dava açılma sürecinde, bu kadar tepki ve provokasyon neden bunu bütün kamuoyunun araştırması lazım” diyen Destici,  “biz bunun nereden kaynaklandığını, kimlerin hadiseyi kışkırttığını ve meseleyi bu noktaya getirdiğini iyi niyetlerin nasıl istismar edildiğini biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİZE YUMRUK ATACAK ADAM ALNININ ORTASINA MERMİYİ YER”

“Utanmazca, hayâsızca, ahlaksızca büyük bir iftira atılıyor. Efendim neymiş, yok mahkemeden kovulmuşuz, yok yumruk yemişiz, bize yumruk atacak adam alnının ortasına mermiyi yer. BBP Genel başkanına kim yumruk atabilir, böyle bir şey olabilir mi?” diye soran Destici, muhabirin “siz aileyi mi suçluyorsunuz sorusu üzerine” ise, “Hayır, ben orada tezgâhlayanları suçluyorum bunlar seçimlerde umduğunu bulmamış hırsı aklının önüne geçmiş o hezeyanla hareket eden dışarıdan da desteklenen insanlar. Orada öyle bir tezgâh var ki daha önce mahkemede hiç görmediğimiz, daha önce BBP’de yer almamış ya da yer almış son 5 senesinde hiç yok.” diye konuştu.

OCAĞIMIZ ZARAR GÖRMÜŞTÜR AİLELER ZARAR GÖRMÜŞTÜR”

“5 kişi 3, 5 çapulcu arkadan bağırıyor, bütün Alperen bunu yapmış algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Çünkü, Mustafa Destici ve BBP’nin şu andaki duruşu belli çevreleri rahatsız ediyor. Bakın bakalım hangi terör örgütlerinin çevreleri manşetlerine taşımış, o zaman bu hadisenin arkasında kimlerin olduğunu ya da bu hadisenin kimleri sevindirdiğini anlamış olursunuz” diyen Destici, konuşmasına şu şekilde devam etti;

“ Şehit liderimizin eşi hanımefendi sordular, dedi ki ben gelmeden kimse içeriye alınmasın diye bir söz olmuş, benim kimseye böyle bir müdahalem ya da böyle bir talebim olmadı. Tam tersine bizim Kahramanmaraş il başkanımız 2 gün önce bizi aradı ve dedi ki Efendim, mahkeme salonu biraz küçük eğer imkân olursa siz başsavcıyla görüşebilirseniz mahkeme salonunu biraz büyütmek istiyoruz. Bende başsavcımızı aradım onlar da SEGBİS ile sanık dinleneceği için,  başka bir salonda böyle bir imkân olmadığını ifade ettiler.  Duruşma günü il başkanı aradı Efendim, salon küçük nasıl hareket edelim dedi, bende kendilerine dedim ki, önce aileler alınsın, sonra hukukçularımız alınsın, ondan sonra da parti üst düzey yöneticilerimiz alınsın ondan sonra da gelen tüm arkadaşlarımız alınsın dedim. Mahkeme 2’de olduğu için ben 2’ye 5 kala gittim oraya, Kalabalık olduğu için kapının önünde yığılma vardı.

 

Art niyetli olmayan herkes bu işin üzüntüsünü yaşamaktadır ve art niyetliler, hırsları akıllarının önüne geçenler, nefislerine hakim olamayanlar istediklerini almışlardır. Ama kim zarar görmüştür diye baktığımız zaman partimiz zarar görmüştür, ocağımız zarar görmüştür, aileler zarar görmüştür. Ve dava süreci zarar görmüştür. Takipsizlik kararları kaldırıldığında biz Kahramanmaraş adliyesinin önünde protestoya gittiğimizde bizimle birlikte olmayanlar, bu güne kadar hiçbir mahkemeye gelmemiş olanlar sanal ortamda klavye kahramanlığı yapanlar neden bu mahkemeye bir otobüs doluşarak toplu halde gelmişlerdir, buradaki amaç, gaye nedir. Bunun cevabını vermeleri lazım. Yani bunlar kendilerine verilen rolü oynamışlardır. Daha pek çok şey söyleyebilir ama benim bulunduğum konum, partimi, ocağımı, hareketimi, aileleri önce görür dolayısıyla ben bu hassasiyetle konuşuyorum.”

AdminAdmin