Sivas
Giriş Tarihi : 22-10-2018 02:56

Karşıyaka Köprüsü Hizmete Açıldı

Sivas Belediyesi tarafından beraberindeki bağlantı yolları ve üst geçit ile entegre edilen 6 şeritli yeni Karşıyaka köprüsü için görkemli bir açılış töreni düzenlendi.

Karşıyaka Köprüsü Hizmete Açıldı


Köprü üzerindeki törene Vali Davut Gül, Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Demir Grup Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Programda konuşan Belediye Başkanı Aydın, şimdiye kadar, 800 yıl önce Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubad tarafından yapılan köprünün kullanıldığını belirterek, "Rabbime şükürler olsun ki, böyle büyük bir komutanın eserinin yanına bir eser de biz kazandırdık. Alâeddin Keykubad’ı rahmetle anıyoruz, inşallah ilerde bizleri de rahmetle anacak nesiller olur." dedi.


Son yıllarda gelişmekte olan Karşıyaka Mahallesi’ne yapılan devlet yatırımları sebebiyle köprüye olan ihtiyacın daha çok arttığını dile getiren Vali Davut Gül, bu köprünün yapılmasıyla aynı zamanda tarihi köprünün de korunduğunu belirterek Başkan Aydın ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. 


Konuşmaların ardından Karşıyaka Mahalle Muhtarı Çetin Aydın il protokolüne çiçek takdim etti. 


Daha sonra kesilen kurdele ile birlikte yeni Karşıyaka Köprüsü hizmete açıldı. Köprüden ilk geçiş ise il protokolü ve vatandaşlar tarafından yürüyerek yapıldı.

AdminAdmin