Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-10-2018 10:37

ANLAŞILAN KEDİ BİLE SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE TEDAVİ EDİLEMİYOR!

Sivas Suşehri ilçesinde bulunan hasta bir kedinin uçakla İstanbul’da tedavi edilmek üzere gönderilmesi Sivas’ta büyük şaşkınlık yarattı.

ANLAŞILAN KEDİ BİLE SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE TEDAVİ EDİLEMİYOR!

Haberin basından ve sosyal medya üzerinden duyulması ardından büyük övgüler ile anlatılan, her ortamda reklamı yapılan ve tam donanımlı, her türlü imkâna sahip olduğu iddialarına yer verilen Rektör Prof.Dr.Alim Yıldız'ın yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi yine kamuoyunun diline düştü.

Veterinerlik Fakültesi özellikle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ne iş yapar, ne işe yarıyor sorularının sorulmasına neden oldu.

Derslerde Köpek kesme haberleri ile ulusal basının gündemine bomba gibi düşen Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi sınıfta kalmaya devam ediyor?

Kamuoyunda; “anlaşılan Cumhuriyet Üniversitesinde bir kedinin tedavisi bile yapılamıyor, kedi uçakla İstanbul’a mı sevk edildi?” gibi yorumlar yapılırken,  üniversitenin durumunun hiç iç açıcı olmadığı ve her geçen gün daha da kötüleştiği ifade ediliyor.

Suşehri Belediyesinde çalışan Zülküflü Demir, sokakta bulduğu ve sahiplendiği öğrenilen kedinin ağız ve burun kısmının bir bölümünün olmadığını fark etti.

Kedinin fotoğraflarını çekerek sosyal medya aracılığıyla veterinerlere ulaşan Demir, hayvanın kanser olduğunu öğrendi.

Demir´in sosyal medya paylaşımlarını gören bir hayvansever, ağız ve burun nakli yapılacak hayvanın tedavi ve yol masraflarını üstlendiği öğrenildi.

Sokak kedisi tedavisi için uçakla İstanbul´a gönderildi.  Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 gün önce sokakta bulduğu kedinin durumunun kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Kedinin tedavisini üstlenen hayvansevere teşekkür eden Demir, şunları ifade etti:

"Sokakta gördüğüm kedinin fotoğraflarını çekerek, hastalığının ne olduğunu öğrenmek amacıyla veterinerlere gönderdim. Burun ve damak tarafının kanser hastalığından dolayı düştüğünü söylediler. Plastik cerrahi tarafından bunun tedavisinin olacağını ifade ettiler. Ben de sosyal paylaşım sitesinden bunu paylaştım. İstanbul´da naklini yaptıracak bir hayvansever kardeşimizi bulduk. Uçak biletini aldı, bugün tedavi amaçlı olarak İstanbul´a gönderiyoruz. İnşallah kısa sürede tedavisinin yapılarak, doğal yaşamına tekrar kavuşacağını ümit ediyorum." dedi.

AdminAdmin