Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-10-2018 04:34

SİVAS'IN 2. ÜNİVERSİTESİ İÇİN TEKRAR REKTÖR ADAYLIĞI BAŞVURUSU ALINACAK

Bilindiği üzere, Haziran ayı içerisinde Sivas’a kurulacak olan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin rektörünün kim olacağı noktasında müracaatlar alınmıştı.O tarihte Rektörlük için 14 müracaat olduğu öğrenilirken, bu isimlerde 6’sı Sivas’tan idi. Şimdi ise bu müracaat ne hikmet ise yenileniyor.

SİVAS'IN 2. ÜNİVERSİTESİ İÇİN TEKRAR REKTÖR ADAYLIĞI BAŞVURUSU ALINACAK

Sivas'ta bu durumun öğrenilmesinden sonra kamuoyunun ve özellikle bilim camiasının kafalarını karıştırırken, soru işaretleri doğururken, acaba bu geçen yaklaşık 6 ay süre içinde birçok yeni kurulan üniversitelere Rektör ataması yapılırken, Sivas'ın 2. Üniversitenin Rektörünün bu zamana kadar niye atamasının yapılmadığı sorgulanıyor. 

BİRİLERİNİN REKTÖR OLABİLME ŞARTI OLAN PROFESÖR OLMASI MI BEKLENDİ? 

Sivas'ta akademik camia ve konuyu takip eden kamuoyun büyük bir kesimi, entelektüel çevre yüksek sesle bu durum nedeniyle tepkilerini gösterirken, homurdanmaya başlarken, farklı ve hoş olmayan yorumların yapılmasına neden olduğu bilgileri gelmeye başladı.

Yaşanan bu durumun ve yapılan dedikodularının Sivas yerelinde siyasi iktidarı ve Cumhurbaşkanını yıprattığı görülürken, müraacat yapabilmek için "Rektör olabilmek için Profesör olma şartını yeni yerine getirecek olan yandaş kişiler mi beklendi" soruları sorulmayı başlandığı istenmeyen bu durumun büyük tepkilere ve halk arasında ayrışmalara yol açtığı gözleniyor.

İŞTE YÖK'TEN YAPILAN AÇIKLAMA

18 Üniversite İçin Rektör Adaylığı Başvuru İlanı (15.10.2018)

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usüllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca

- Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi,

- Aydın Adnan Menderes Üniversitesi,

- Balıkesir Üniversitesi,

- Bursa Teknik Üniversitesi,

- Erzurum Teknik Üniversitesi,

- Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi,

- Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi,

- İstanbul Medeniyet Üniversitesi,

- İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü,

- Kafkas Üniversitesi,

- Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi,

- Kocaeli Üniversitesi,

- Manisa Celal Bayar Üniversitesi,

- Mersin Üniversitesi,

- Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi,

- Necmettin Erbakan Üniversitesi,

- Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve

- Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine rektör ataması yapılacaktır.

2. Yukarıda zikredilen Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş olan şartları taşıyan adaylar aşağıdaki belgelerle 15/10/2018 tarihinden 31/10/2018 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadarYükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilirler.

a) Başvuru dilekçesi

b) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

c) Ekte sunulan formatta Rektör Adayı Bilgi Formu

d) Profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduğuna dair belge

e) Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde bulunan; "Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak" şartını sağladığını gösterir belge

Not : Başvurular bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi, "rektoraday@yok.gov.tr" adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilir.

AdminAdmin