Sivas
Giriş Tarihi : 15-10-2018 22:02

"AK Parti iktidarının Sivas’a verdiği önem her geçen gün katlanarak artmaktadır"

AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Sivas ziyaretinin ardından gazetemize bir açıklama yaptı.

Başkan Aksu, gazetemize yaptığı açıklamada, Kurum'un Sivas ziyaretinde 8 başlıkta kente müjdeler verdiğini ifade etti.

Aksu yaptığı açıklamada şunları ifade etti; "Bildiğiniz üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın MURAT KURUM 13.10.2018 tarihinde ilimizi ziyaret ettiler. Kendilerine bu ziyaretinde TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, Sivas Milletvekilimiz İsmet Yılmaz, Yine Sivas Milletvekilimiz Mehmet Habib Soluk ve Bakan yardımcıları ile bürokratlar eşlik etmişlerdir. Bakanımız Sivas’a ziyaretleri sırasında Sultan şehrimiz ile ilgili 8 Ana başlıkta müjdeler vermiştir. Bunlardan bahsedecek olursak;

1- Hükümetimizin 100 günlük eylem planında bulunan, Milletimizin nefes almasını sağlayacak Millet Bahçelerinden bir tanesi de, Eski Stadyum yerleşkesi üzerinde bulunan 60 Dönüm civarındaki alanda uygulanacağını müjdelenmiştir.

2- AK Parti Hükümetimizin Sivas’a kazandırdığı Sivas Bilim ve Teknik Üniversitesi yerleşkesi için İller Bankası arkasında bulunan TOKİ’ye ait olan bin dönümlük arazi için çalışmalar başlatılmış olup, İl Özel İdaresi aracılığı ile takip edilecektir.

3- Şehrimizde yıllardır konuşulan ve son iki yıldır olgunlaşan Kale Projesi’nin yapımı ile ilgili, Sivas Belediyemize maddi ve manevi desteğini esirgemeyeceğini beyan eden sayın bakanımız projenin kısa sürede hayata geçirilmesi için projenin takipçisi olacaklarını belirtmiştir.

4- Sivas Belediyemizin başlattığı Kent Meydanı Cephe Giydirme projesinin Atatürk ve İstasyon Caddelerinin de katmak kaydıyla Sivas Belediyemiz ile koordineli olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından üstlenildiğini sizlere duyurmak istiyorum. Daha geniş bir alanda Tarihi dokuya uygun bir kent meydanı ve çevresine bakanlık eliyle kavuşacağımızı müjdelemiştir. Sayın Bakanımız Bu proje

nihayetinde Sivas Meydanının Türkiye’de örnek kent meydanı olacağını ifade etmiştir.

5- Sultan Şehrimizde bulunan tescilli tarihi yapılarımızın yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından ışıklandırılacağı müjdesi verilmiştir.

6- İlimizin belli mahallelerinde ve bölgelerinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm projelerine her türlü destek vereceğini beyan eden Sayın Bakanımız, ilk destek olarak Polis Lojmanları arkasında bulunan TOKİ Konutlarından 140 Âdetini Sivas Belediyemize rezerv alanı olarak devir ettiğini duyurmuştur. Bu arada Kentsel dönüşümün rant yada kar amaçlı değil, insan odaklı yürüyeceğinin takibini sayın bakanımızın bizzat yapacağını hatırlatmak isterim.

7- İlçe belediyelerimizin ve Özel idaremizin başta Çöp olmak üzere bütün talepleri alınmış, Çöp Konteynırı, Çöp araçları ve temizlik materyalleri giderilmiştir. Burada belirtmek isterim ki Sadece 2 Bin adet Çöp konteynırının mali değeri 2 Milyon Türk Lirası civarındadır.

8- Son olarak İl ve İlçe Belediyelerimiz ile ilgili ihtiyaçları durumunda tüm kredi talepleri iller bankası aracılığı ile düşük faizli kredilerle karşılanacağı taahhüdü Sayın Bakanımız tarafından müjdelenmiştir.

 

AK Parti iktidarının Sivas’a verdiği önem her geçen gün katlanarak artmaktadır. İlimizi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve ekibine Sivas adına teşekkürü borç bilirim. Kendilerine eşlik eden ve programda emeği geçen TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanımız, Sivas Milletvekilimiz İsmet Yılmaz, Milletvekillerimiz Habib Soluk ile Semiha Ekinciye, Sivas Valimiz Davut Gül’e, Sivas

 

Belediye Başkanımız Sami Aydın’a ve teveccühlerini hiçbir zaman eksik etmeyen Kadirşinas Sivas Halkına teşekkür ederim" dedi.

AdminAdmin