Gündem
Giriş Tarihi : 14-10-2018 04:34

Trump, Brunson’u ağırladı

ABD Başkanı Donald Trump, serbest bırakılan Rahip Brunson'u ağırladı. Trump önemli önemli açıklamalarda bulundu.

Trump, Brunson’u ağırladı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Brunson’ı ağırladı. Trump konuşmasında, “Tüm bu insanlar hepsi sizin için mücadele etti savaştı. Uzun zamandır müzakere ettik, kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik. Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik” ifadelerini kullanırken, Türkiye ile ilişkiler hakkında, “Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz” diye konuştu.

Trump’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Sizinle gurur duyuyoruz çok teşekkürler. Hepimiz için çok özelsiniz. Tüm bu insanlar hepsi sizin için mücadele etti savaştı. Uzun zamandır müzakere ettik, kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik. Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik.

-Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Kendisiyle çok iyi ilişkimiz var. Bu olayın daha önce çözülmemiş olmasına çok şaşırdım. Obama yönetimi bu olayı çözemedi.

‘ERDOĞAN’A BUNU MÜMKÜN KILDIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM’

-Bu ülkeyi bir bütün hale getirdiniz. Neler yaşadığınızı biliyorum. Türkiye için de kolay bir durum değildi. Bir çok şey yaşanıyor. Erdoğan’a bunu mümkün kıldığı için teşekkür ediyorum. Onun için de kolay değildi.

‘TÜRKİYE İLE ESKİYE DÖNECEĞİZ’

-Eve dönmüş olmanız büyük bir şeref. Bir daha Türkiye’ye gider misiniz diye sormak istemiyorum. Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz.

-(Brunson’un serbest bırakılmasının zamanlamasına dair soru üzerine) Ekonomi karmaşık bir durum, bu tamamen rastlantısal olaylar. Dünyanın bazı bölgelerinde yaşananları biliyorsunuz. bunun tamamen rastlantı olduğunu düşünüyorum.

AdminAdmin