Sivas
Giriş Tarihi : 13-10-2018 02:07

VEFA KONUTLARI’NIN ANAHTARLARINI BAKAN KURUM TESLİM ETTİ...

Belediye Başkanı Sami Aydın’ın seçimler öncesi söz verdiği dar gelirli aileler için ucuz konut projesi tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Ahde vefa gösteren Başkan Aydın’ın ‘Vefa Konutları’ adını verdiği projede anahtar teslim töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi.

VEFA KONUTLARI’NIN ANAHTARLARINI BAKAN KURUM TESLİM ETTİ...

 

 



Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen törende Vali Davut Gül, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Milletvekili Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın,  AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu ve il protokolü ile çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

 



İstiklal Marşı ile başlayan programın açış konuşmasını Ahmet Turan Gazi Mahallesi Muhtarı Asım Boyuneğmez yaptı. Muhtar Boyuneğmez; “Sivas’ın dört bir yanında yol, kanalizasyon, tünel ve köprü gibi büyük projeler yaparak şehrimizi geliştiren, güzelleştiren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Muhtar Boyuneğmez Bakan Kurum’a ithafen; “Hükümet olarak bu çalışkan kadrolara destek vermenizi istiyoruz.” diye seslendi.

 



Mevlana’nın; ‘Kula vefası olmayanın Hak’ka vefası olmaz’ sözüyle konuşmasına başlayan AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, “Belediye Başkanımız Sami Aydın da bu projeye Vefa Konutları ismini koyarak gereken mesajı vermiştir. Bu projeyle vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olmuşlardır. Tüm detaylar düşünülerek hazırlanan konutlarda emeği geçen Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 



“İnsanlar fakir ve yoksul olabilir ancak insan onuruna yakışır yerlerde yaşamak herkesin hakkıdır” diyen Başkan Sami Aydın ise, “Hükümetimiz de bizler de bu anlayışla çalışıyoruz. Bu konutlarda güle güle oturun. Burada çocuklarınızı milletimiz ve devletiniz için en iyi şekilde yetiştirin. Özbelsan şirketimiz aracılığı ile yaptığımız bu konutlardan 1 kuruş kar etmedik. Arsayı ücretsiz karşıladık, maliyetin bir bölümü biz sağladık. Camisi, marketi, fırını, kasabı ve sosyal alanlarıyla bu projeyi hayata geçirdik. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 

 



Milletvekili Mehmet Habip Soluk da Başkan Aydın ve ekibine teşekkür ederek, “Vefa Konutları’nda vefalı hemşerilerimizin sağlıkla oturmasını Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu. 

 



“İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” anlayışı ile hizmete giren konutların hayırlı olmasını temenni eden Vali Davut Gül sözlerini şöyle sürdü; “Vefa konutları projesindeki 40 daire valiliğimiz tarafından hayırseverlerin desteği ile alınarak yetim ve öksüzlere verildi. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yaptık.”

 



Hedeflenen süreden daha erken bir tarihte teslim edilen Vefa Konutları için Başkan Aydın’a teşekkür eden TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz; “Konutlardaki hak sahiplerine hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Rabbim, evlatlarıyla birlikte inşallah çok daha güzel günler yaşamayı nasip etsin.” dedi.


“Sivas’ın birçok büyükşehirden daha güzel olduğunu söyleyen vatandaşlarla karşılaştım.” diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise “Yapılan hizmetlerden dolayı, kazandırdığı projelerden dolayı Belediye Başkanımıza ve diğer kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
 



KALE PROJESİ İÇİN ÖDENEK…

Kentsel dönüşüm projelerine bakanlık olarak destek verdiklerini kaydeden Kurum, Sivas Kale projesine değinerek; “Bu projemizi hızlandırıyoruz. Buna ilişkin Sivas Belediyemize İller Bankası’ndan kaynak aktaracağız. Sayın Başkanımız da projeyi hızlandırma noktasında ihalelerine hız verecek. İstasyon ve Atatürk Caddesi’ndeki tabela kirliliğini önlemek için de sokak iyileştirmesi yapacağız. Kısa süre içerisinde bu iki caddemizdeki bina cephelerini tarihi dokuya uygun olarak yenileyeceğiz.” ifadelerini kullandı. 
 



ESKİ STADYUM YERİ MİLLET BAHÇESİ OLUYOR…

Eski stadyum yerinin Millet Bahçesi olarak değerlendireceği müjdesini veren Bakan Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Projemiz son aşamaya geldi. İnşallah yılsonuna kadar da yapım işini ihale edeceğiz. Yapılacak olan ikinci devlet üniversitesi için de en doğru yeri arıyoruz. Konuyla ilgili fizibilite çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
 

 



KURUM; “KONUTLAR İÇİN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

“Bugün doğum günü olan 15 Temmuz şehidi Sivaslı Halil Kantarcı’yı da rahmetle anıyorum” diyen Bakan Kurum, “Vefa Konutları Projesi, Sivas’ın vatandaşına olan vefa borcunun bir örneği. Başkanımız bugün 80 bin lira gibi bir rakama, arsasını bile alamayacağınız bu konutları vatandaşlarımıza yaptı, teslim etti. Çok teşekkür ediyoruz Belediye Başkanımıza. Hayırlı, uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından konutların açılış kurdelesi kesilerek anahtarlar hak sahiplerine teslim edildi.

AdminAdmin