Sivas
Giriş Tarihi : 12-10-2018 01:46

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM BUGÜN SİVAS’TA…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün Sivas’a gelecek. AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu ve Belediye Başkanı Sami Aydın bir basın toplantısı düzenleyerek Bakan Kurum’un Sivas programı hakkında bilgi verdi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM BUGÜN SİVAS’TA…



Belediye Başkanlık makamında düzenlenen basın toplantısında ilk olarak söz alan AK Parti İl Başkanı Aksu,  “12 Ekim 2018 Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Beyefendi şehrimizde çeşitli açılışlar ve ziyaretler için bulunacaklardır. Sabah saat 09.00’da başlayacak programımız akşam saatlerinde Bakanımızın Sivas’tan ayrılmasıyla sona erecektir. Bu çerçevede Sayın Bakanımız parti binamıza da ziyaret gerçekleştirecektir. Özellikle saat 15.30’da yapılacak olan Vefa Konutları açılışına tüm halkımızı davet ediyorum” ifadesini kullandı.




Belediye Başkanı Sami Aydın ise “Sayın İl Başkanımızın da ifade ettiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ehrimizi ziyaret edecekler. Valilik ziyaretiyle programımız başlayacak, daha sonra Belediye ziyareti olacak. Cuma Namazına müteakiben Kale yenileme alanını etraflıca gezecekler, akabinde Paşabahçe'yi görecekler, orada öğlen yemeğimiz olacak ve saat 15.30’da Vefa Konutları açılışımızı gerçekleştireceğiz. Sonrasında ise programda kentsel dönüşüm alanlarının gezilmesi görünüyor. Sivas’ta TOKİ tarafından inşaatı devam eden 780 konutluk şantiyeye ziyaret olacak ve daha sonra da İl Başkanlığımızı ziyaret edecekler ve akşam da şehrimizden ayrılacaklar.” dedi.






Başkan Aydın sözlerinin devamında, “Sivas’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla yürüttüğümüz önemli projelerimiz var bildiğiniz gibi. Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projemiz bunlardan bir tanesi. Yine Esentepe Kentsel Dönüşüm Projemiz çok büyük ve kapsamlı bir proje. Bir diğer proje ise Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi Projesi. Bu projelerle ilgili Sayın Bakanımıza detaylı bilgileri aktarma fırsatı bulacağız. Sayın Bakanımız bu projelerin uygulama alanlarını yerinde görme imkânı bulacak. Sivas için çok yararlı, çok faydalı bir proje olacağını düşünüyoruz. Başkanımın da yine ifade ettiği gibi özellikle saat 15.30’da Ahmet Turan Gazi Mahallemizde inşaatı tamamlanan 400 konutluk Vefa Konutlarımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Ben tüm Sivas halkını bu açılışımıza davet ediyorum. Şimdiden o konutlarımızda oturacak ailelerimize de mutluluklar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin