Gündem
Giriş Tarihi : 02-10-2018 01:44

Diyanet, devlet yurtlarına 559 ‘manevi danışman’ atadı!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen 559 "manevi rehber" devlet yurtlarına atandı.

Diyanet, devlet yurtlarına 559 ‘manevi danışman’ atadı!
AKP krizin faturasını ilk önce eğitime keserken, Diyanet aracılığıyla gerici saldırıları da sürdürüyor.

BirGün’den Mustafa Mert Bıldırcın’ın haberine göre, yeni dönemin başlamasıyla devlet yurtlarına Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen 559 “manevi rehber” atandı. Milli Eğitim Bakanlığı’yla (MEB) imzaladığı işbirliği anlaşmalarıyla eğitim alanında etkinliğini artıran Diyanet, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki öğrenci yurtlarında başlattığı, “Manevi Rehberlik” uygulamasına ilişkin personel görevlendirmelerini tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen uygulama kapsamında İstanbul’da 26, Ankara’da 32 ve İzmir’de 11 olmak üzere tüm Türkiye’de toplam 559 ‘manevi danışman’ atandı. Diyanet’in, tüm tepkilere karşın geri adım atmadığı projeye dâhil olan Diyanet personelinin 25 Mart 2019’a kadar öğrenci yurtlarında görev yapacağı bildirildi.

Çalışmalar ‘Müftülüğün uygun göreceği’ yerlerde

Bakanlığın 2016 yılında pilot proje olarak başlattığı ve bu yıl kalıcı hale getirdiği, “Yurtlarda manevi rehber” projesinde görevli personelin haftada dört gün yurtlarda, bir gün ise “Müftülüğün uygun göreceği yerlerde” çalışacağı belirtildi.

Öğrenci yurtlarına atadığı manevi rehberlerden yurt yönetimi ve yurt görevlileriyle iş birliği içerisinde çalışmalarını isteyen Diyanet, yurtlarda altı ay süreyle yapılan çalışmalara yönelik hazırlanan raporun KYK il müdürlüklerine ve il müftülüklerine sunulacağını duyurdu.

Öğrencilere makale ve kitap tavsiye edebilecek

Manevi rehberlerin yurtlarda anket, sempozyum gibi etkinlikler düzenleyerek öğrencilere makale ve kitap “tavsiye” edebileceği öğrenildi. Öğrenci yurtlarında gerçekleşecek sempozyumların hangi konuda olacağı ve öğrencilere “önerilen” kitapların ne tür kitaplar olacağı konusunda bilgi paylaşmayan Bakanlığın rehberlere gönderdiği yazıda yer alan, “Öğrencilerle güven veren bir üslupla konuşun” ifadesi dikkat çekti.
AdminAdmin