Gündem
Giriş Tarihi : 22-09-2018 17:23

MHP’nin af önerisi belli oldu: 5 yıl indirim

MHP'nin ittifak ortağı AKP'den destek vermesini istediği 'af teklifi' belli oldu. Raporu MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız açıkladı. Düzenleme yasalaşırsa aftan 163 bin hükümlü faydalanacak. MHP'nin önerisinde 5 yıl hapis cezası indirimi öngörülüyor. Buna göre; 24 yıl hapis cezası alan ve en az 16 yıl cezaevinde kalması gereken bir cinayet hükümlüsü, 11 yılını doldurduysa derhal serbest bırakılacak.

MHP’nin af önerisi belli oldu: 5 yıl indirim

MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız tarafından açıklanan ‘af teklif raporu’nda  “19 Mayıs 2018’e kadarki suçlarda cezadan 5 yıl şartlı indirim uygulansın” denildi.

MHP’nin teklifinde devlete karşı işlenen suçlar ve terör suçlarının kapsam dışında tutulması istendi.

Cinayet, cinsel, kadın-çocuklara yönelik suçlar da kapsam dışında tutuldu. Düzenleme yasalaşırsa bundan 162 bin 989 hükümlü faydalanacak.

CİNAYET ÖRNEĞİ İLE ANLATTI

Fethi Yıldız’ın verdiği örneğe göre; Cinayet suçundan 24 yıl hapis cezası alan bir hükümlü mevcut yasalara göre; bu cezanın 3’te 2’sini (16 yıl) cezaevinde geçiriyordu.
MHP’nin teklifine göre bu cezadan 5 yıl daha düşürülecek. Yani cinayetten 24 yıl hapis cezası alan bir hükümlü, 11 yıl hapis yatacak. 11 yılını dolduran hükümlüler de serbest bırakılacak.

AdminAdmin