Sivas
Giriş Tarihi : 20-09-2018 22:55

Başkan Aydın’ın çalışmaları göz dolduruyor…

Sivas Belediyesi tarafından şehir trafiğini rahatlatmak adına Kızılırmak üzerine inşa edilen Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Köprüsü ve Karşıyaka Köprüsü'nde çalışmalar eş zamanlı olarak devam ediyor. Şantiye alanlarını gezen Belediye Başkanı Sami Aydın, çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Başkan Aydın’ın çalışmaları göz dolduruyor…

 

 



Başkan Sami Aydın ve beraberindeki heyetin ilk durağı, şehir merkezi ile üniversite arasındaki ulaşımı kısaltarak daha konforlu hale getirecek olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve Kızılırmak üzerine yapılan köprü projesi oldu.

 



Burada çalışanlara kolaylıklar dileyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Aydın, basın mensuplarına projenin sağlayacağı kolaylıklardan bahsetti.

 



Projeyle birlikte üniversite ile şehir merkezindeki ulaşımın yarı yarıya kısalacağını dile getiren Başkan Aydın; "Üniversite hastanesinin acil kavşağından, Yenişehir kavşağına uzanan bir hat bu proje. Toplam uzunluğu 3 kilometre, genişliği 70 metre... Sivas'ta en geniş bulvar olacak. Proje kapsamında Kızılırmak üzerine üç gidiş, üç geliş şeklinde iki tane köprü inşa ettik. Devamında çevre yoluyla kesişen bölümde de köprülü kavşak inşaatı devam ediyor. Projenin toplam bedeli 70 milyon civarı oluyor. Şuan en zor ve en önemli kısmı bu mevcut köprü ve köprülü kavşak… Yaklaşık 1 ay içerisinde köprü kısmındaki işler hemen hemen tamamlanmış olacak. Yol kısmında alt yapı çalışmaları tamamlandı. Köprü kotuna göre dolgu ve asfalt kısmına geçeceğiz. İnşallah köprülü kavşak da bu yıl içerisinde tamamlanacak." dedi.



Önceki yıllarda yapılan Erhan Üstündağ Caddesi, İsmet Yılmaz Bulvarı, köprüsü ve köprülü kavşak projelerinden sonra Recep Tayyip Erdoğan Buları'nın üniversite ulaşımını tamamen rahatlatan bir proje olduğunu kaydeden Aydın; "Sivas'ın örnek bir bulvarı ortaya çıkmış olacak. Öğrencilerimiz bisikletle de bu yoldan şehre gidip gelebilecekler. Aynı zamanda toplu taşıma aksı olacak. Bisiklet yolları, yürüyüş yolları olacak. İnşallah örnek bir bulvar örnek bir cadde şehrimize kazandırılmış olacak." şeklinde konuştu.


YENİ KARŞIYAKA KÖPRÜSÜ KISA ZAMANDA TAMAMLANACAK...
Daha sonra yapımı devam eden Karşıyaka Köprüsü'ne geçen Başkan Aydın ve beraberindeki heyet, burada da incelemelerde bulundu.



Geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan viyadük projesi ile Karşıyaka Köprüsü'nün DSİ kavşağına bağlanacağını dile getiren Başkan Aydın, "Burası Karşıyaka bölgesini şehirle bütünleştirdi. Buradan çıkan bir araç, merkezdeki trafiğe takılmadan Gazi Lisesi Kavşağı, Menderes Caddesi ve Mevlana Tüneli'nden geçerek şehrin doğusuna rahatlıkla ulaşabilecek. İnşallah bu ayın sonuna kadar köprü tamamlanmış olacak. Buradan çok sayıda köyümüz de faydalanmış olacak. Bu projeleri yaparken sadece ulaşımı rahatlatmakla kalmıyoruz, bölgelerimize ve şehre de büyük değer katıyoruz. Sadece bu dönemde yaptıklarımızı, geri kalan cumhuriyet döneminden bu yana kıyaslarsanız emin olun bizim yaptıklarımız daha fazla gelir. Her bir proje gurur duyulacak bir eser oldu. Bunlar şehrin kazanımıdır." ifadelerini kullandı.



KAYA; "İNSAN ÖLÜR KALIR ESERİ..."

Karşıyaka bölgesinde 29 yıldır faaliyet gösteren iş adamı Murat Kaya ise; "Buraya ilk defa böyle bir eser yapılıyor. Mehmet Akif Ersoy'un çok güzel bir şiiri var. 'Ölen insan mıdır ondan kalacak şey eseri, bir eşek göçtü mü ondan da nihayet semeri.' Allah, Sami Başkanımızdan razı olsun. Yol her şeydir, şehrimize daha nice hizmetlerin kazandırılmasını temenni ediyor, Başkanımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AdminAdmin