Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 18-09-2018 09:31

MÜNASEBETSİZLER DAĞA TAŞA YAZMAYA DEVAM EDİYOR!

Vandallar Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünün yakınında yer alan halk otobüsü güzergâhı üzerinde bulunan 800 yıllık tarihi Eğri Köprüye çeşitli yazılar yazarak zarar vermeye devam ediyor.

MÜNASEBETSİZLER DAĞA TAŞA YAZMAYA DEVAM EDİYOR!

Geçen yıl  tarihi köprüye bazı vandallar tarafından “Fetöcü Rektör İstemiyoruz” yazısı Sivas’ta büyük yankı yaratırken bugünlerde tarihi köprüye yazılan aşk sözleri ve çeşitli yazılar isyan ettiriyor.

Eğri Köprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Güler yaptığı sosyal medya paylaşımında konuyla ilgili bir fotoğraf ve videolar paylaşırken,  basın mensuplarına yaptığı açıklamada aşk yazılarının köprüye yazılmayacağını kalbe yazılacağını ifade ederek,"50 yıldır bu mahallede oturuyorum. Bu köprünü tarihi 700- 800 yıla dayanıyor. Bu tarihi eser olarak da güzel bir görünümü var. Gençlerimiz burayı boyuyorlar. Bunu yapmamaları lazım. Gerçekten görmeye değer bir yer. 800 yıllık az bir zaman değil. Aşk yazıları buralara yazılmaz. Aşk kalbe yazılır. Buralara yazmayın. Bu yazıların biran evvel silinmesini, bu köprünün daha çok güzel hale gelmesini istiyoruz" dedi. "Avrupa’da olsa üzerini kapatıp müze olarak sergilerler" Köprünün Avrupa’da olsa üzerini kapatıp müze olarak sergileneceğini belirten Alp Seyyah ise,"Halil Rıfat Paşa tarafından onarılma bir köprü olarak biliyorum. Tarihi bir köprünün üzerine gençlerin yazı yazması tabi ki üzücü bir durum. Belki Avrupa’da olsa örnekleri de var. Avrupa’nın birçok yerinde bu tarz eserleri belki de üzerin kapatıp müze diye sergilerler yani. Bizim ayıbımız" şeklinde ifadelerde bulundu.

AdminAdmin