Politika
Giriş Tarihi : 15-09-2018 16:52

Kılıçdaroğlu: Alın teri dökenler gelecekten endişe duyuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarım sektöründekilerin geleceğinden endişe duyduğunu belirterek, "Tarım tüm dünyada stratejik sektördür. Alın teri dökenler gelecekten endişe duyuyor. Yol ayrımındayız, Türkiye bu badireden kurtulmalı" dedi.

Kılıçdaroğlu: Alın teri dökenler gelecekten endişe duyuyor

“Herkesin karnının doyduğu bir Türkiye huzurlu bir Türkiye’dir” diyen Kılıçdaroğlu, “Hepimiz zeytin, buğday ekersek iflas ederiz. Ne ekeceğiz? Bütün gelişmiş ülkeler planlama yapıyor. Herkes ekiyor. Herkes kazanıyor. Bir ülkede planlama varsa, herkes eker, herkes alın teri döker herkes kazanır” ifadelerini kullandı.

Hollanda’nın toprağı Konya’dan küçük olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Tarım ithalatı bizim 5 katımız. O planlama yapıyor. Böyle bir düzenleme var mı Türkiye’de?” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İznik’teki toplantıda konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan detaylar şöyle:

>> Bu coğrafya ranta bırakılırsa hepimiz kaybederiz. Alın teri dökenler gelecekten endişe duyuyor.

>> Tarım tüm dünyada stratejik sektördür. Bir yol ayrımındayız, Türkiye bu badireden kurtulmalı.

>> Az önce konuşurken bir dostumuz dedi ki buradan arsalar aldılar. Ranta teslim etmemek kaydıyla gelip alsınlar. Alabilirler.

>> Herkesin karnının doyduğu bir Türkiye huzurlu bir Türkiye’dir. Karnımız nasıl doyacak? İki şekilde doyar. Çalışır üretir kazanırız karnımız doyar. Bizim inancımızda da alın teri en değerli kavramdır. Alın teri kadar değerli bir şey yoktur.

>> Alın teri dökmeden bir köşede oturursunuz. Elinizde viski bardağınız vardır. Paranız vardır. Bu da başka bir kazanma yöntemidir. İşçi yok işveren yok. Krediyi nasıl ödeyeceğim yok.

>> Türkiye son 16 yılda bu adamlara teslim edildi. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Alın teri dökenler bu ülkeden endişe duyuyor. Ama bu adamlar duymuyor. Çünkü dolarları var.

>> Hepimiz zeytin, buğday ekersek iflas ederiz. Ne ekeceğiz? Bütün gelişmiş ülkeler planlama yapıyor. Herkes ekiyor. Herkes kazanıyor. Bir ülkede planlama varsa, herkes eker, herkes alın döker herkes kazanır.

>> Hollanda’nın toprağı Konya’dan küçük. Tarım ithalatı bizim 5 katımız. O planlama yapıyor. Böyle bir düzenleme var mı Türkiye’de?

> Tarım niye önemli? Evinize buzdolabı televizyon almayabilirsiniz. Ama günde 3 kez yemek yemek zorundasınız.

İznik’teki çiftçinin rahatsız olduğunu biliyorum. CHP’li belediye başkanlarının büyükşehir olduğu yerlerde çiftçiler hiç şikayetçi değil. Çiçek mi alınacak? Hemen gidilir çiçek üreticilerine, kooperatif kurulur herkesin çiçeği alınır. Herkes kazanır’

AdminAdmin