Gündem
Giriş Tarihi : 13-09-2018 15:26

Erdoğan: Faizden ancak eroin tüccarları kazanır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesi açıklamalarda bulundu. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. 'Enflasyon sebeptir, faiz neticedir' diyorsan bu işi bilmiyorsun arkadaş. Faizin oranını sen tespit edersin, enflasyon o akışta kendiliğinden oluşur.

Erdoğan: Faizden ancak eroin tüccarları kazanır

Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Kurulu'nda konuştu.

'BU İŞİ BİLMİYORSUNUZ ARKADAŞ'

Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi yaptığı açıklamada "Faiz konusundaki hassasiyetim aynıdır, değişen bir şey yok. Merkez Bankası bağımsızdır, o kendi kararını alır" diye konuştu.

"Hadi Merkez Bankası faiz artırıyor. Özel bankalara ne oluyor? Yüzde 50'li faiz oranları size bir şey kazandırıyor mu? Bundan ancak eroin tüccarları kazanır" görüşünü dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

""Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. 'Enflasyon sebeptir, faiz neticedir' diyorsan bu işi bilmiyorsun arkadaş. Faizin oranını sen tespit edersin, enflasyon o akışta kendiliğinden oluşur."

'AHİLİK MÜESSESESİ YAŞASAYDI, BUNLARI PALAYA VURURLARDI'

Erdoğan, esnaf ve vatandaşlara yönelik olarak "Döviz bahanesiyle, sattıkları ürüne hiç alakası olmadığı herhalde zam yapanlar iflah olmayacaklardır" dedi.

"Helali-haramı iflah olması mümkün değil" düşüncesini dile getiren Erdoğan, "Bunların ahilikle falan alakası yok. Eğer ahilik müessesi yaşasaydı bunları palaya vururlardı" ifadesini kullandı.

Bu yaşadıklarımız bize zorla yamanmak istenen, özel olarak üzerimize atılmaya çalışılan sahte bir dalgalanmanın ürünüdür

Bankalar kredi faizlerini aşırı şekilde yükselterek ve kredi musluklarını kısarak, reel sektör fiyatları şişirerek yangının üzerine adeta körükle giderlerse bundan herkes zararlı çıkar. Bu dönemde döviz bahanesiyle, dolarizasyonla sattıkları ürüne hiç alakası olmadığı halde bire 3, bire 5, bire 10 zam yapanlar iflah olmayacaklardır."

AdminAdmin