Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 11-09-2018 23:38

AMACINIZ FAKÜLTENİN KAPISINA KİLİTMİ VURMAK!

Fakülte kapatılsın diye zemin mi hazırlanıyor?

AMACINIZ FAKÜLTENİN KAPISINA KİLİTMİ VURMAK!

Gazetemize çeşitli kaynaklardan ulaşan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Özel Yetenek Sınavları ile ilgili bilgileri siz okuyucularımız ile paylaşmaya karar verdik;

Hayal kırıklığı,

Özel Yetenek sınav tarihleri belirlenirken gerek katılımın çok olması, gerekse yetenekli adayların seçilebilmesi için çevre illerdeki üniversitelerin benzer bölümlerinin sınav tarihlerinin göz önüne alınması gerekiyordu. Ancak yeni Doçent olan birine teslim edilen CÜ GSF’de bırakın çevre illerin sınav tarihleri, CÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı sınavları ile çakışmaması bile koordine edilemedi.

Fakültede Profesör mevcutken siz fakülteyi yeni Doçent olan birine teslim ederseniz olacağı buydu!

Başvuruları kolaylaştırmak için internet üzerinden başvuru almak iyi fikir, başvuranların sonuçta öğretmenlik mesleği düşünerek Eğitim Fakültesinin sınavlarına girmeyi tercih etmelerini hesap etmemek kötü fikir.

Evet GSF’nin

Müzik Bölümü Müzik Bilimleri Anabilim Dalını ele alalım.

Kontenjan= 20

Başvuru= 64

Sınava giren = 25

Başarılı olan= 4

Peki ya bu 4 kişiden kaçı kayıt yaptıracak, başka üniversitenin sınavına girip orayı tercih ederse kaçı kayıt sildirecek?Öğrenci adaylarında hiçmi potansiyel yoktu?Sizin göreviniz yeteneği olanları alıp onların sanatsal olarak gelişmesini sağlamak değil mi?

Bu sınavda 20 öğrenci alan Resim Bölümünü ayırarak soruyoruz:

Yapılan bu özel yetenek sınavlarında  kontenjanların 10-30-10 ve 25 olmasına rağmen  1-6-5 ve 4 öğrenci alan bölüm ve Anabilim dallarının sayın hocaları, sizler kimlere ders vereceksiniz?

Ayın 15’inde 

Maaşınızı çekerken vicdanınız rahat edecek mi?

Ayrıca 

Öğrenci sayısı madem bu kadar az, yedek listede yok; Meslek Yüksekokullarından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13/b maddesi ile Fakültede görevlendirilen hocalar kadrolarının bulunduğu okullara gönderilecek mi?

Kamuoyu açıklama bekliyor, Sayın Dekan Vekili Prof.Dr. Ali Taşkın ve özellikle adıgeçen Fakültenin önünden mermer heykelleri traktörden bozma kepçeyle kaldırtan Rektörden.

AdminAdmin