Ekonomi
Giriş Tarihi : 11-09-2018 16:53

Elektriğe zamlar bir ay önceden geldi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üç ayda bir tarife yenilenen elektrikte fiyatların bir ay önceden artırıldığını belirterek, “Doğal akış seyretseydi, elektrik tarifeleri Ekim ayında yenilenecekti. Şimdi tüm zamlar üst üste gelmiş oldu” dedi.

Elektriğe zamlar bir ay önceden geldi

TESK Başkanı Bnedevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada elektrik, doğal gaz ve petrol olmak üzere lokomotif ürünlere yapılan zamların maliyetleri artırarak ekonomiyi olumsuz etkilediğini kaydetti. Piyasanın rahatlaması için bazen devletin zamları geciktirip fiyatları kontrol altına alması gerektiğini kaydeden Palandöken, “Normalde üç ayda bir tarife yenilenen elektrikte fiyatlar bir ay önceden artırılmış oldu. Doğal akış seyretseydi, elektrik tarifeleri Ekim ayında yenilenecekti. Şimdi tüm zamlar üst üste gelmiş oldu. Kurban Bayramı’ndan yeni çıkan vatandaşlar şimdi de okulların açılmasıyla birlikte çocukların eğitim masraflarını karşılayacak. Eğer zamlar bir süre daha ertelenseydi vatandaşlarımız yeni eğitim öğretim yılını zamsız geçirmiş olacaktı” dedi.

Palandöken, enerjideki zamların enflasyon rakamlarını da doğrudan etkilediğini belirterek, “Ana girdi olan elektrik ve doğal gaz zamları süspanse edilseydi enflasyon rakamları da bu kadar yüksek çıkmaz” dedi.

AdminAdmin