Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-09-2018 03:51

SİVASLI TEPKİLİ, “ELLER GİDER MERSİN'E, BİZİM REKTÖR TERSİNE”

Son yıllarda üniversitelerin varlığı toplumsal gelişime verdiği katkı ile ölçülüyor. Bu konudaki en önemli endeksi her yıl TÜBİTAK açıklıyor.

SİVASLI TEPKİLİ, “ELLER GİDER MERSİN'E, BİZİM REKTÖR TERSİNE”

TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile ülkemizin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi duyuruldu. Endeks, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralayarak, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasına böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlıyor. Endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanıyor. 

Ne yazık ki, TÜBİTAK tarafından her yıl yeniden oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin esamesi okunmuyor.

BİLİMSELLİKTE YÜKSELİŞ YERİNE HİÇ ORTADA OLMAMA!

Prof. Dr. Alim Yıldız 28.07.2016 tarihinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektörü olarak atandı. İki yılını doldurmuş olan Prof. Dr. Alim Yıldız döneminde üniversitemiz bir adım boyu ilerleyemedi.

Rektör Alim Yıldız döneminde Cumhuriyet Üniversitesi, TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde hiç yer alamadı. Bu dönemde yeni kurulan onlarca üniversite Cumhuriyet Üniversitesinin yer almadığı endekste Cumhuriyet Üniversitesinden ayrılarak kurulan Tokat GOP üniversitesi bile 46. sıraya yer aldığı görülmüştür.

SİVAS’IN KALKINMASINDA YERİNİ ALAMADI

Üniversiteler, illerin kalkınmasında önemli yer tutuyor. Bazı üniversiteler sadece öğrencilerin harcamaları ile şehirlere katkı sağlıyor. Bazı üniversiteler ise şehrin her açıdan kalkınmasına destek oluyor. TÜBİTAK da değerlendirmesinde; 1-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği, 2- Fikri Mülkiyet Havuzu, 3- İşbirliği ve Etkileşim, 4- Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü,  5- Ekonomik Katkı ve Ticarileşme konularını ön planda tutuyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yıldız döneminde özellikle girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme konularda dereceye bile girememesi kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

Türkiye’nin potansiyeli en büyük illeri arasında yer alan Sivas’ın kabuğunu kırma gayretinde Cumhuriyet Üniversitesinin ne yazık ki 2 yıldır bir katkısı olmadı. Sivaslılar şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hızına ayak uyduramayan, gözle görülür, elle tutulur icraat ve proje gerçekleştiremediği ve kuruma bir ivme kazandırmadığı, değişime ayak uydurmadığı görülen Cumhuriyet Üniversitesi Rektörünün ve yönetiminin değişimini bekliyor. Sanayinin, ticaretin, yenileşmenin, patentin, markanın gelişmesi için bu değişimin zorunluğu olduğunu aktaran Sivaslılar, “Biz Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ve yönetimi ile Sivas’ta değişimi ve dönüşümü yakalayamayız. Yineleşim, yenileşim bu yönetim anlayışı ile mümkün değil. Sadece yerel ve ulusal basında eş, dost akraba kayırmacılığı, atanmaları, işe alımları, belediyecilik hizmetleri ve türlü olumsuzluklarla Cumhuriyet Üniversitesinin anıldığını görüyoruz. Net bir şekilde ifade etmek gerekirse, El Gider Mersine Bizim Rektör ve yönetimi gider tersine” dediler.

İŞTE O SIRALAMA:

https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/1095/2017_gyue_siralama.pdf

 

K.F.S.

AdminAdmin