Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-09-2018 02:34

REKTÖR ATAMALARDA ŞAİBE YOK DİYOR... BUYURSUN AÇIKLASIN!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi için açılan akademik kadro sınavını öğretim üyelerinin eş ve çocukları kazanması haberi Türkiye genelinde büyük bir yankı ve ses getirirken, Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk imzalı haberi birçok basılı yayın organı ve Tv’de değerlendirmeye alındı.

REKTÖR ATAMALARDA ŞAİBE YOK DİYOR... BUYURSUN AÇIKLASIN!

200’e yakın İnternet sitesi, gazetesi tarafından haber görülürken, Mobil ve sosyal medya hariç 50 milyonun üzerinde tekil İnternet kullanıcısı olan Türkiye’de nerdeyse tamamı tarafından görüldüğü, okunduğu ve okunmaya devam ettiği, farklı benzer haberlere de konu edildiği görülmektedir.

Kamuoyunda, “sevgiden, merhametten, eşitlikten, liyakatten ve güvenilir olmaktan sürekli bahseden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ve yönetimi yaptığı icraatlar ile bazı şeylerin sadece sözde kaldığını ispat etmektedir” ifadelerine yer verilmektedir.

Son yılların en büyük okunma oranına sahip haberin dünya genelinde 7 Milyonun üzerinde bulunduğu konuşulan Sivas’lı başta olmak üzere kamuoyunun vicdanını rahatsız ettiği, derinden yaraladığı ve üniversite yönetimine karşı artık gereğinin yapılması, görevden alınması noktasında YÖK Başkanlığının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girerek gereğini beklemektedir.

Gazetemize ulaşan okuyucu ihbarlarında şu bilgilere yer verilmiştir;

“Size aşağıda vereceğim bilgiler Rektör Danışmanı Taner Çifçi’nin eşi Mehtap Çifçi ile ilgili  atamanın usulsüz olduğunun kanıtıdır.

Sivas Sağlık Hizmetleri Çocuk Gelişimi Bölümüne Alınan Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Taner Çifçi’nin eşi Mehtap Çifçi ile ilgili usulsüzlük...

Sınav ilanı incelendiğinde, bazı özel şartların konulduğu görülmektedir.  Bu şartları ve yapılan usulsüzlüğü inceleyelim;

Özel Şartlara Göre

a. Eğitim Bilimleri Alanında Yüksek Lisans Yapmış Olmak.

Bu şarta göre, EĞİTİM BİLİMLERİ ALANIN da yüksek lisans yapmak, eğitim bilimleri enstitüsündeki bütün alanlarda yüksek lisans yapan adayların başvurabileceği anlamına gelmektedir. Bu alanlar, Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı, Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim, Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı, Tarih Eğitimi Anabilim Dalı, Matematik ve Fen Eğitimi Anabilim Dalı, Temel Eğitim Anabilim dalı vs..

Kadro ilanı verilirken, kadroya atanan Mehtap Çifçi’nin yüksek lisans yaptığı Eğitim Bilimleri Anabilim dalı yazılması düşünülmüşken, yanlışlıkla Eğitim Bilimleri Alanı yazılarak başvuru alanı genişletilmiştir. Fakat adayların başvuru ön değerlendirme sonuçları incelendiğinde, sadece EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI’nda yüksek lisans yapanların başvurusu kabul edilmiştir. Bu durumdan, sınava başvuru yapan adaylar SINAVA GİRMEMİŞLERDİR. Bu durum SINAVA GİRME HAKKI olan adayların SINAVA ALINMAMASI nedeni ile SINAVIN VE KADRO ATAMASININ İPTALİNİ gerektirmektedir.

b. Yüksek Öğretim Kurumlarında 2 yıl Ders Verme Deneyimi Olmak

Bu şarta göre, yüksek öğretim kurumlarında  2 yıl ders verme deneyimi aranmaktadır. Fakat sınavı kazanan ve kadroya atamaya hak kazanan Mehtap Çifci’nin  2 yıllık deneyiminin olmadığı görülecektir. Burada da yine ilana çıkılırken  2 yarıyıl ders verme şartı konulması düşünülmüş fakat  2 yıl şartı konulmuş. 2 yıllık deneyimin  2 dönem ders verme deneyimine eşit olmadığı bilinmektedir. 2 yıllık deneyim 4 yarıyıllık döneme eşit gelmektedir. Bu durumda 2 yıllık deneyimi olan adaylar sınava alınmamışken, 2 dönemlik deneyimi olanlar sınava girmiştir.

SINAV JÜRİSİ OLUŞTURMASI ETİK KURALLARA AYKIRI

Ayrıca sınava giren adayın eşinin Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcı olmasından dolayı Sınav jürisinin Eğitim Fakültesindeki Öğretim Üyelerini de içermesi ETİK OLARAK, KURUM AMİRİNİN bulunduğu fakülteden jüri üyesi yapılması sınavın objektifliğine gölge düşürmüştür.

Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı SINAVI HAK ETMEYEN BİR ADAY kazanmıştır. Diğer adayların HAKLARI GASP EDİLMİŞTİR” denilmiştir.


AdminAdmin