Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 03-09-2018 14:47

BU MU REKTÖRÜN ŞAŞALI ANLATTIĞI GÜVENLİ KAMPÜS?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 2016 yılında talimatlarıyla başlayan ve her fırsatta büyük bir şaşa ile anlatılan güvenli yerleşke oluşturma çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor!

BU MU REKTÖRÜN ŞAŞALI ANLATTIĞI GÜVENLİ KAMPÜS?

Her fırsatta Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ve ekibi tarafından son sistem güvenlik sistemleri ile donatıldığı ifade edilen  Üniversite Kampüsüne hırsızlar dadandı.

Bilimsel verilere ve tercih edilme oranlarına göre son sıralarda varlığını sürdüren, dibe vuran  Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin öğrencilerin ve personelin can ve mal güvenliği de tehdit altında. 

Yabani hayvan istinat duvarları yapımı ile bir sonuç alamayan Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi domuzların ayağını kampüsten kesemediği gibi şimdi ise hırsızların uğrak yeri oldu.

Her anlamda Sivas Cumhuriyet Üniversitesine bir ivme kazandıramayan, yerel ve ulusal basında türlü olumsuzluklarla gündeme gelmeye devam eden Rektör Yıldız ve yönetimi Sivas'a hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor.

Sivas'ta iki hafta önce Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan göletin yapım çalışmasında kullanılan Devlet Su İşleri'ne ait iş makinelerinden 800 litre mazot çalan hırsız veya hırsızlar bu sefer de  100 litre mazotu da çaldı. 

Hırsızlık olayı Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisinde yapımı devam eden gölette kullanılan iş makinelerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde gölete gelen hırsız veya hırsızlar göletin yapımında kullanılan iş makinelerinde 100 litre mazot çalarak kayıplara karıştı.

Sabah saatlerinde gölete çalışmaya gelen iş makineleri operatörleri yaptıkları kontrollerde iş makinelerinde mazot olmadığını fark etti. Bunun üzerine durum polis ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri inceleme yaptı. İş makinelerinden iki hafta önce de 800 litre mazot çalındığı ve çalınmaya karşı günlük olarak iş makinelerine 50 litre mazot doldurulduğu öğrenildi. Polis ekipleri iş makinelerinden parmak izi çalışması yaparken hırsız veya hırsızları yakalamak için çalışma başlatıldı.

AdminAdmin