Sivas
Giriş Tarihi : 26-08-2018 01:28

Sivas'taki yangın kontrol altına alındı

Sivas’ın Koyulhisar ilçesi Ortaseki köyünde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Sivas'taki yangın kontrol altına alındı

Ortaseki sınırları içerisindeki çam ormanında, henüz belirlenemeyen  nedenle çıkan yangına Sivas, Giresun, Tokat, Amasya Orman İşletme Müdürlüğü  itfaiye ekipleri ile köy sakinleri müdahale etti.

Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, gazetecilere yaptığı  açıklamada, yangının akşam saatlerinde çıktığını söyledi. Yangına ilk müdahalenin  Koyulhisar ilçesinde bulunan 2 arazöz ile yapıldığını belirten Özkaya, "15  dakikada yangına müdahale edildi. Şu an itibarıyla yangın kontrol altına alınmış  durumda. Yangını söndürme ve soğutma çalışmalarımız sabaha kadar devam edecek."  dedi.

Çevre illerden yangına müdahale etmek için arazözlerin yola çıktığını  ve iş makinelerinin orman içerisinde yol açma çalışması yaptığını aktaran Özkaya,  şunları kaydetti:

"Muhtemelen sabah soğutma çalışmalarına hız veririz. Şu an yangın  tehlike arz etmiyor, meskun mahallerin tehlikesi yok. Karayolu ulaşımında bir  sıkıntımız yok. Normal trafik akışı devam ediyor. Korkulacak bir şey yok. Bütün  ekiplerimiz aktif bir şekilde çalışıyor. Türkiye'de yangınların yüzde 96'sı insan  faktörüyle çıkıyor. Şu an bizim fail ve failler ile ilgili güvenlik güçlerimizin  ve orman teşkilatımızın çalışmaları devam ediyor. Konuyla ilgili bir delile  ulaşıldığında ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Tahminen 6-7 hektarlık bir  alanda etkili oluyor. Toplam 10-12 hektarlık bir alanda gözükse de 6-7 hektarlık  bir alanda etkili. Yer yer yanan ve yanmayan alanlar var,  yer yer tepe yaptığı  yerler var. Örtü yangını şeklinde olan yerler var. Orman Bölge Müdürlüğümüz,  Orman İşletme Müdürlüğümüz ve yangın ekiplerimiz müdahale ediyor. Bu arada civar  belediyelerin araçları da su takviyesi yapıyor. Devlet olarak konu ciddi şekilde  takip ediliyor, sonlandırma noktasında bir irade koymuş durumda."

Sarıkaya köyünden Taşkın Kaynar ise yangını ilçe merkezine giderken  gördüğünü söyledi. Alevlerin kısa sürede büyüdüğünü dile getiren Kaynar, "Evlerin  hemen arkasında bir duman ve alev topu gördük. O arada Koyulhisar Belediyesinin  itfaiye ekibi buradan kavşaktan girmek üzereydi. Biz yangın ufak çaplı bir şey  sanıyorduk. İlerledikçe daha büyük çapta olduğunu gördük. Sonra tekrar köye  gittik, köyde elektrikler de kesikti. İçimiz rahat etmeyince buraya geldik." şeklinde ifadelere yer verdi.

AdminAdmin