Gündem
Giriş Tarihi : 20-08-2018 11:05

AK Parti'de değişim sırası belediyelerde

AK Parti'de başta MKYK olmak üzere yetkili kurullarda gidilen kapsamlı değişim, 31 Mart yerel seçimlerinde mahalli idarelere de yansıyacak. Genç dinamik ve deneyimli isimleri yerel yönetimler için aday gösterecek olan AK Parti'de aday belirleme sürecinde millete karşılığı olmayan isimler yerine yeni isimler belirlenecek

AK Parti'de değişim sırası belediyelerde

'Metal yorgunluğunu' aşmak için teşkilatta yüzde 45, son seçimde Meclis grubunda yüzde 50, son kongre ile de parti yönetiminde yüzde 60 yenilik yapan AK Parti, değişimi 31 Mart mahalli seçimlerinde mahalli idarelerle noktalayacak. AK Parti'nin genç dinamik ve tecrübeli isimleri mahalli idareler için aday gösterilecek.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye dönüşü sonrası dile getirdiği 'metal yorgunluğunu' aşmak için değişim ve yenilenme 31 Mart mahalli seçimlerinde noktalanacak.

TECRÜBE İLE YENİLENME HARMANLANACAK

 

 

 

AK Parti'de tecrübe ile yenilenmenin harmanlanması ile gerçekleşen değişim devam ediyor. AK Parti belde ilçe ve il teşkilatlarında başlayana yenilenme süreci son olarak geçen cumartesi toplanan 6'ncı Olağan Kongresinde devam etti.

TEŞKİLATTAN BAŞLADI

Yenilenme sürecinde teşkilatta yüzde 45, son seçimde Meclis grubunda yüzde 50 değişim yaşandı. 24 Haziran milletvekili seçimlerinde 149 isim liste dışı kalmıştı.

A TAKIMI YENİLENMİŞTİ

Son kongre ile de parti yönetiminde yüzde 60 yenilik yapan AK Parti, MKYK'daki 50 sandalyenin 29'unun sahibi değiştirdi. MKYK içerisinden seçilen partinin A takımı olarak ifade edilen MYK'da da 15 sandalyenin 9'unun sahibi değişti.

GENÇ VE TECRÜBELİ OLACAK

Değişimin son halkası 31 Mart yerel seçimleri olacak. AK Parti'nin genç dinamik ve tecrübeli isimleri yerel yönetimler için aday gösterilecek. Mahalli idareler için aday belirleme sürecinde millete karşılığı olmayan isimler yerine yeni isimler belirlenecek. AK Parti kongresi ile başlatılan mahalli seçimler hazırlıkları kapsamında hangi isimlerin değişeceği netleşmiş olacak.

KONGRELERE GENEL MERKEZ TAKİBİ

Bu süreçte AK Parti Genel Merkezi tarafından mahalli idareler yakından takip edilecek. Başkanların yıllık ve 5 yıllık değerlendirme raporları Başkan Erdoğan'a sunulmak üzere güncel olarak takip ediliyor. Erdoğan'a sunulacak olan raporda belediye verileri, anket sonuçları, seçim sonuçları, belediye başkanı ile ilgili değerlendirmeler, siyasi ve genel değerlendirmeler yar alacak.

Fazlı Şahan

Yeni Şafak
AdminAdmin