Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-08-2018 20:21

KARASU: “CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TÜM TOPLUMU YARALAYICI ATAMALAR İLE GÜNDEME GELMEKTEDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu CHP Sivas İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin farklı konularda Türkiye'ye gündemine gelmesini eleştirdi.

KARASU: “CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TÜM TOPLUMU YARALAYICI ATAMALAR İLE GÜNDEME GELMEKTEDİR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu Cumhuriyet Üniversitesi yönetiminin izlediği ve toplumun vicdanını sızlatan politikalarını eleştirdi.

Karasu yaptığı açıklamada; “Türkiye birçok siyasi ve ekonomik sorun ile uğraşırken ne yazık ki Cumhuriyet Üniversitesi, eş dost akraba kadrolaşmalarıyla Türkiye’nin gündemine gelmekte, Cumhuriyetin 50. yılında kurulan üniversitemiz; bilimden, teknolojiden Sivas a katmış olduğu artı değerlerden ülke gündemine gelmesi gerekirken son dönemde borçlarıyla üniversiteyi terk eden akademisyenleriyle Cumhuriyet ve Atatürk’e karşı yapılan saldırılar ile ve liyakattan uzak tüm toplumu yaralayıcı atamalar ile gündeme gelmektedir.

Siyasi kimliğimizin ötesinde bir Sivaslı olarak Cumhuriyet Üniversitesinin bu konular ile anılması bizleri üzmektedir. Beklentimiz milyonlarca üniversite mezunu işsiz iken her gün onlarcası bizlerden iş talep ederken ekonomik kriz nedeniyle her kesimden özveri istenirken Cumhuriyet Üniversitesi yönetiminin bu atamaları bir kez daha gözden geçirip toplumun vicdanını sızlatmayacak şekilde gerekli değerlendirmeyi yapmasıdır” ifadelerine yer verdi.


AdminAdmin