Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-08-2018 12:00

TANAL'DA, AİLECEK YÖNETİLEN ÜNİVERSİTEYİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde açılan sınavı, öğretim üyelerinin eş ve çocukları kazandı. Gençlerin yıllarca sınavlara hazırlanarak büyük umutlarla girmeye çalıştığı, çoğunun da torpil bulamadığı için giremediği üniversite kadroları, üniversite yönetimine tahsis edildi. CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sorular yöneltti. Tanal, şunları söyledi:

TANAL'DA, AİLECEK YÖNETİLEN ÜNİVERSİTEYİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

“2002’den 2018’e kadar yaşanan dönem, devlet kurumları arasında büyük bir kadrolaşmanın olduğu dönemdir. Hiçbir siyasi parti döneminde bu kadar aleni kadrolaşma olmamıştır. Kadrolaşacağız, bizim kız bizim oğlan kazansın uğruna devlet kurumlarına yerleştirilen FETÖ’cülerin bu ülkeyi ne hale getirdikleri ortadayken hala kadrolaşma çalışmaları akıllanmadıklarının göstergesidir. Bu ülkenin gençleri ne kadar çalışsa çabalasa, AKP’den torpil yoksa iş de yok gerçeğiyle hayata atılıyorlar. Artık bu zihniyetin değişmesi lazım. Milli Eğitim Bakanı değiştirmekle eğitim düzelmez, liyakatle düzelir.”

Tanal’ın soru önergesi ise şöyle;

1- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Alacahan’ın oğlu Ömer Faruk Alacahan, Rektörlük’e uzman olarak alındığı bilgisi doğru mudur?

2- Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Taner Çiftçi’nin eşi Mehtap Çiftçi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’na öğretim görevlisi olduğu bilgisi doğru mudur?

3- Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doktor Ahmet Turan Orhan’ın eşi Alev Orhan Yıldızeli, Meslek Yüksek Okulu’na öğretim görevlisi olarak atandığı bilgisi doğru mudur?

4-  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen’in oğlu Kaan Çimen, Tıp Fakültesi Anatomi Bölümü’ne asistan olduğu bilgisi doğru mudur?

5- Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Raci Kılavuz’un eşi Neval Kılavuz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na Öğretim görevlisi olduğu bilgisi doğru mudur?

6- Rektör Danışmanı Öğretim Üyesi Dr. Enis Baha Biçer’in eşi Dr. Derya Fatma Biçer, Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Müdürü olduğu doğru mudur?

7- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı İbrahim Delice’nin kardeşi Prof. Dr. Ali Aksu, Eğitim Fakültesi Dekanı olduğu bilgisi doğru mudur?

8- Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Müdürü Gülay Ercins’in ağabeyi Vural Ercins, Üniversitede Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı olduğu bilgisi doğru mudur?

9- Tüm bu bilgiler doğru ise üniversite yönetiminin eş, dost ve akrabalarından henüz üniversite kadrosuna geçmemiş kaç kişi vardır?

10- Henüz üniversite kadrosuna geçmemiş eş, dost, akrabanın mağduriyeti ne zaman giderilecek, kadroya ne zaman geçirilecek?

AdminAdmin