Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-08-2018 01:41

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE DOMUZLARDAN SONRA AYILAR İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATILDIĞI ÖĞRENİLDİ!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde domuzlardan sonra ayıların varlığı ortaya çıktı.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE DOMUZLARDAN SONRA AYILAR İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATILDIĞI ÖĞRENİLDİ!

Geçtiğimiz yıllarda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi özellikle kış aylarında yiyecek bulmak için kampüs içerisine giren domuz sürülerini engellemek amacıyla, 4 kilometrelik set çekti. Üniversite yakınındaki Kardeşler Ormanı'ndan gelen domuz sürülerinin öğrenci ve personeli sözde korumak adına, alana girişlerini önlemek için çalışma başlatmıştı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü şimdi ise Kayseri yolu ana nizamiye girişinden Cumhuriyet Üniversitesi hastanesine kadar 1 Km boyunda 2 metre 40 santim yüksekliğinde başta yabanı bir hayvan olan AYI'ların girişini engellemek için bir başka duvar yaptırdığı yerel bir gazetenin haberi neticesinde ortaya çıktı.

İŞTE O GAZETENİN HABERİ:

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi domuzlara engel olabilmek için yaptırdığı 4 Km’lık duvar geçen yıl bir işe yaramadığı ve domuzların kampüs alanına girişine engel olamadığı bilinirken, yerel gazetenin haberi sonrasında varlığı öğrenilen AYI’lar için yapılan bu 1 Km’lık duvarın işe yarayıp yaramayacağı, sürü halinde gezen yabanı hayvanların kış aylarında personele ve öğrencilere korku dolu anlar, türlü tehlikeler yaşatmaya devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

AdminAdmin