Gündem
Giriş Tarihi : 01-08-2018 11:59

MAGNESIA PROTEKİZ’DE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ

Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği Erasmus + Avrupa birliği projesi son toplantısını Portekiz’in Famalicão kentinde gerçekleştirdi.

MAGNESIA PROTEKİZ’DE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ

 

Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği 2016 yılından beri sürdürdüğü “ IDENTITIES – Much More Than Cards” isimli projenin son toplantısını 24-26 Temmuz 2018 tarihinde Portekizin FAMALICÃO kentinde gerçekleştirdi. Projenin iki yıl boyunca çalışmaları mülteciler üzerineydi.  Proje konusu olarak, her biri 15 dersten oluşan 6 farklı konuya sahip üniteler toplam 90 saat olarak Manisa’da yaşayan mültecilere, derneğimizin görevli öğretmenleri; Şenay Eygi, Hülya Türe, Habibe Bostancı, Hamza Ayten ve Mustafa Akdeniz tarafından ders verildi.

Bu derslerde, mültecilere Türkçe öğretimi, Avrupa Birliği hakkında bilgi, Girişimcilik, Kültürler arası iletişim, İstihdam ve çalışma hayatı, toplum faaliyetlerine katılım konularını içeren 90 saatlik eğitim gerçekleştirdi. Her ünite sonrası mültecilere test uygulandı. Ayrıca Famalicão şehri belediye başkanı Paulo Cunha proje katılımcılarını makamında kabul etti.

Dernek başkanı Ali Şahin SARIZEYBEK;  yaptığı açıklamada “bu derneğimizin ilk uzun süreli uluslararası projesi olmasına rağmen başarı ile sorumluluklarını yerine getirmiştir.

Türkiye, Letonya, İtalya, Portekiz, Almanya ve Lüksemburg ile birlikte çalışılarak mültecilerin adaptasyonu ile ilgili katkılarda bulunmuş, Türkiye’deki mülteci problemlerini AB ülkeleri ile paylaşarak gerekli sunumları yapmıştır” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin