Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 31-07-2018 23:23

BECERİKSİZLER VE BELEŞÇİLER Mİ?

2 yıldır görev başında bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız ve yönetimi İlk icraatları kendi gibi düşünmeyen, peşinen düşmanlık geliştirdikleri, rektörlük seçim sürecinde kendilerine destek olmayan.......

BECERİKSİZLER VE BELEŞÇİLER Mİ?

2 yıldır görev başında bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız ve yönetimi İlk icraatları kendi gibi düşünmeyen, peşinen düşmanlık geliştirdikleri, rektörlük seçim sürecinde kendilerine destek olmayan kadroları görevden alıp, ilgisiz yerlerde görevlendirmek, rektörlükte bir büroda oturtturmak, sürgünlere tabi tutmak, bazılarını ise baskı ve tehdit ile emekli olmalarını sağlamak olmuşmudur? Boşalan kadrolara yandaş atamalar yapmak, boşalmasını sağlayamadıklarına vekâleten görevlendirmeler yapmak olmuşmudur? Üniversite yönetimi, liyakati rafa kaldırılmış, aman bizden olsun mantığı ile hareket etmişmidir? Bilen biliyor, gören görüyor, duyan duyuyor.

Bu süreçte Sağlık Kültür, Spor (SKS) ve yemekhaneden de sorumlu olan tecrübeli daire başkanını, sorumluları görevden almış, ilgisiz bir birime sürülmüş  Muhlis Öztürk’e vekaleten emanet etmiştir. Bu görevi vekaletten emanet etmesi ile çareyi bulamadığı çok uzun süredir görülen rektör Alim Yıldız’ın atadığı kişi birçok olumsuz, başarısız olayla anılmış türlü haberlere konu olan vekil daire başkanı sonunda dün görevden ayrılmak zorunda kaldı.

Sağlık sebeplerini bahane göstererek görevden ayrıldığını üniversite çevresinde dillendiren Muhlis Öztürk’ün geçtiğimiz aylarda Sivas’a gelen YÖK Denetleme Kurulu üyelerinin raporları sonucu görevden alındığı konuşuluyor.

Yaklaşık 4 ay önce yaptığımız haberde “Hizmet kalitesinde ve sıkıntıların çözümü noktasında bir ilerleme kayıt edemediği görülen SKS daire başkanı Muhlis Öztürk’ün görevden alınmasında fayda görülüyor” ifadelerine yer vermiştik.

Rektör Alim Yıldız’ın 2 yıldır görevlendirdiği, atadığı birçok yöneticinin, daire başkanının sıkıntıları çözmekte, çözüm geliştirmede yetersiz kaldığı biliniyor. Belediyecilik hizmetleri (yol, kapı, kaldırım, duvar, çeşme, park bahçe v.s.) dışında kendinden söz ettiremeyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bu yönetim ile çağın ve bilimsel gereksinimleri noktasında kabuğunu kırmayı, kuruma bir ivme kazandıramayacağı, beceriksizliklerle anılmaya devam edileceğini  2 yıllık sürenin Sivas için üniversite için boşa gittiği, heba edildiği öne sürülüyor.

Edinilen bilgiler göre, SKS’ye bağlı beslenme birimlerinde çalışan personelin dahi ücretsiz yiyip içmesi yasaklanırken, yönetimin adamıyız, kimse bize bir şey yapamaz referansını kullanarak personel yemekhanelerinde yedikleri öğlen yemeklerinin ücretlerini ödemeyen, kraldan çok kralcı geçinen bir tayfa olduğu öne sürülmektedir.

Personel yemekhanesi 2.katında bulunan personel yemekhanesinde işini yürütenler;

Personel Yemekhanesi eski sorumlusu ve yeni güvenlik amiri Mehmet Gül, rektörün protokol kalemi Çetin Gülmez, Rektörün şoförü, bazı memur ve onların üniversite personeli olmayan yakınları öğlen yemeklerinde üniversite yemekhanesini ücretsiz kullanmakta olduğu iddia edilirken,  sağlık kültür depo sorumlusu Kasım Koca, halen öğlen yemeklerini personel yemekhanesinde ücret ödemeden yemek yedikleri iddialar arasında. Personel yemekhanesinde çalışan bazı personel her gün evlerine yemek taşıdıkları ifade edilirken, tüm bunlar şuanda personel yemekhanesi sorumlusu olan Mehmet Han’ın bilgisi dahilinde olduğu edinilen bilgiler arasında.

Tüm bu iddiaların doğru olup olmadığı banka maaş veya kredi kartlarının son bir aylık slip dökümlerinin kendilerinden istenmesiyle kolaylıkla anlaşılacaktır. Bu kişiler her gün öğlen yemeklerini personel yemekhanesinde yedikleri halde banka slip dökümlerinde böyle bir harcama yaptıkları veya yapmadıkları mutlaka görülecektir.

Kamuoyu bu konunun araştırılmasını bekliyor.

AdminAdmin