Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-07-2018 12:00

MİNİK ZEYNEP’İN SİVAS'TA KOPAN PARMAĞI, CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE TEDAVİ EDİLEMEDİ!

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Sarıyar köyünde oturan Osman ve Özge Çağlar çiftinin kızı Zeynep, 2 yaşındaki kardeşiyle geçen salı akşamı evlerinin önünde park halindeki traktörle oynamaya başladı. Saat 18.00 sıralarında iddiaya göre Zeynep Çağlar'ın eli traktörün motor bölümündeyken, kardeşi kazara marşa bastı ve çalıştırdı. Motorun pervane bölümüne sağ eli sıkışan Zeynep Çağlar'ın çığlıklarını duyan ailesi, kendi imkanlarıyla kurtardıkları çocuğu Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Zeynep Çağlar'ın sağ el işaret parmağının koptuğu, başparmak ve orta parmağında ise ciddi hasar oluştuğu belirlendi.

MİNİK ZEYNEP’İN SİVAS'TA KOPAN PARMAĞI, CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE TEDAVİ EDİLEMEDİ!

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde kopan parmağın yerine dikilebilmesi için uygun ekibin olmadığı öğrenilince, Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

Ambulans uçakla gece saatlerinde alınan Zeynep Antalya'ya götürüldü. Buradan da sabah erken saatte 112 helikopteriyle operasyonun yapılacağı özel hastaneye getirilen Zeynep için hazır bekleyen ekip tarafından 6 saat süren operasyon ile geçirdiği kaza sonucu sağ el parmakları yerine dikildiği öğrenildi.

Küçük Zeynep için operasyon gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Balkarlı da hastanın kendilerine Sivas'tan geldiğini ve kendilerine ulaştığında olayın üzerinden uzun bir sürenin geçmiş olduğunu söyledi.

Zeynep'in sağ el başparmak, ikinci ve üçüncü parmaklarında ciddi yaralanmanın olduğunu, ikinci parmağın ampute vaziyette geldiğini kaydeden Balkarlı, “Hastamız bize ulaşır ulaşmaz hazır bekleyen ekibimize hemen operasyona aldık. Özellikle ikinci parmak için çok uğraştık, yine birinci ve ikinci parmak içinde çok uğraştık. Yaklaşık altı saatlik bir ameliyat sonunda parmakları tekrar yerine dikebildik. Hastamızın takibi sürüyor, bir sıkıntımız yok, takiplerimiz devam edecek” diye konuştu. 

Baba Osman Çağlar, olayın akşam saatlerine gerçekleştiğini ve kendi imkânlarıyla önce Sivas'a, ardından da Kayseri'ye gittiklerini söyledi.. Çalışan bütün ekiplere teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin, çocuğum için hem uçak, hem helikopter kaldırdı" dedi.


AdminAdmin