Gündem
Giriş Tarihi : 12-07-2018 19:52

Muharrem İnce seçimde yaptığı yanlışı açıkladı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk defa televizyonda açıklamalarında bulunuyor...

Muharrem İnce seçimde yaptığı yanlışı açıkladı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk defa televizyonda açıklamalarında bulundu. Muharrem İnce yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.

İnce'nin açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Anketlerde benim ismim önce çıktığı için aday oldum. Birinci tura çatı adayla girmek matematiğe aykırı.

Sayın Genel Başkanla ilgili en ufak bir şikayetim yok.Aradı beni sordu. Çok ciddi emek harcadılar, ter döktüler. Örgüt çok çalıştı, bir iki can sıkıcı olay oldu. Yeterince maddi destek aldım. Bağışların hepsi harcandı.

Meydanlarda çok genç vardı. Olağanüstü bir kampanyaydı. Bana oy verdiler o konuda sıkıntı yok. Bir şeyi kırdık 41 yıl sonra 30 barajını aştık.

Ben bitti demeden bu iş bitmez. Hazırlık süreci var. Önümüzdeki seçime hazırlıklarla girmeliyiz.

"APOLET TARTIŞMASINI FAZLA UZATTIM"

Hatalarımız neler biliyorum. Apolet tartışmasını fazla uzattım. Daha fazla miting yapmalıydım. Enerjimin hepsini harcamamışım. Bir 20 gün daha zamanım olsaydı farklı olabilirdi.

O gün karayolu ile oyumu kullandıktan sonra geldim. Biz bu seçim ikinci tura kalır dedik. Ben parti rozetimi çıkardım, genel merkezden izlemem doğru olmaz dedim. Konuşma yapmam gerekecekti. İkinci turda diğer partilerden oy isteyecektim. Otelin bir katını kiraladık. Sadece ailem ve bize yardımcı olan arkadaşlarımın gireceği bir kattı.

17.00'DA NEDEN YSK'YA GİTTİ

17.00'da otel ile YSK arasındaki mesafeyi ölçmek için gittim. 7 dakika sürüyordu. YSK'da bulunan arkadaşımız alınan kararlarda bir sıkıntı olmadığını söyledi. İnsanları neden çağırayım?

YSK'nın TV'lere, partilere verdiği bilgiler var, partiden gelen bilgiler var. Partiden gelen bilgileri Engin Altay takip ediyordu, onun göreviydi. O sırada "Muharrem İnce kaçırıldı" denildi, beni kimse tehdit etmedi. Biraz mantığımızı zorlayalım. Ben bu milelte bir söz verdim, asla yalan söylemeyeceğim. Yaşar Tüzün geldi, "Abuk sabuk iddialar var, konuşma mı yapsan" dedi. Altay, "YSK, sonuçlarını bekleyelim" dedi. O sırada daha kimse açıklama yapmamıştı.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA AÇIKLAMASI

Sosyal medyada bu dedikoduların olduğunu bilsem açıklama yapardım. Altay'ı dinledim. Aday olan kişi arkadaşlarını dinlemeli. Orada bir hatam oldu, gazeteci arkadaşıma mesaj attm. Hata İsmail'in değil, benim. YSK'da bir oyun olmadı.

54 yaşında bir cumhurbaşkanı adayı, ailesinin, 9 aylık gelininin, partili arkadaşlarının yanında böyle bir şey olur mu? Çıkamayacak vaziyette olabilir miyim? Ben nasıl bir durumdaydım anlatayım, önümde kağıtlar, televizyonlar, sıfır bir telefon elimde, televizyon kanalları açık... Emeğimize hakaret ediyorlar.

“KAMUOYUNUN ÖNÜNE ÇIKAMAYACAK DURUMDAYDI” İDDİASI

54 yaşında cumhurbaşkanı adayı, eşinin, 8-9 aylık gelininin, kardeşlerinin, avukatların yanında, böyle bir şey olabilir mi? Ben bu ülkeye yönetmeye talip olmuş biriyim, bunları söyleyenler ahlaksızdır.

“ERDOĞAN'I ARADIM TEBRİK ETTİM”

Erdoğan'ı 25 Haziran'da aradım, kutladım. Bizim mahalleden bana niye kutladın diyenler oldu. Bu insanlar; 26 milyon o insana oy vermiş. O insanlar birini seçmiş, o insanların seçtiği kişiyi ben kutlarım. O insanlardan bir daha ki seçimde oy isteyeceğiz.

AdminAdmin