Sivas
Giriş Tarihi : 02-07-2018 09:02

Gül: “Bu Acı Milletimizin Acısıdır”

2 Temmuz 1993 Sivas olaylarının 25. yıldönümünde hayatını kaybeden 37 vatandaşımız için anma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Vali Gül, her bir vatandaşımızın birbirinden kıymetli olduğunu belirterek “Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz.” dedi.

Gül: “Bu Acı Milletimizin Acısıdır”

Vali Davut Gül ve il protokolü ile Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasında yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bıraktı. 

25 yıl önce meydana gelen üzücü olay sonrası hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen ValiGül, ailelere de başsağlığı temennisini yineledi. Vali Gül, “Bu acı onların acısı olduğu kadar Sivas’ın genelinin, milletimizin ve devletimizin de acısıdır.

Milletimiz biliyor ki hem Sivas Olayları hem de Başbağlar ülkemizi bir çatışma ortamına sürüklemek isteyen karanlık ellerin bir planıydı. Milletimizin feraseti sayesinde bu plan tutmadı, tutmayacak. Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşı, Türkiye Cumhuriyeti için birbirinden kıymetlidir. Bu vesile ile bir kez daha hem dışarıdan gelen vatandaşlarımıza hem de burada anma etkinliğine katılan hemşerilerimize teşekkür ediyor, tekrardan hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

AdminAdmin