Sivas
Giriş Tarihi : 01-07-2018 15:31

Alevilerden Sivas çağrısı

Alevi örgüt temsilcileri Sivas katliamının 25. yıldönümünde “Ben insanım diyen herkes Madımak önüne gelsin” açıklaması yaptı.

Alevilerden Sivas çağrısı

Alevi örgütlerinin temsileri, Sivas katliamının 25. yıl dönümünde yarın Sivas’ta yapılacak anma törenleri için çağrı yaptı. Alevi örgütlerinin temsilcileri ,“ben insanım” diyen herkesi Madımak önüne beklediklerini belirterek, “Unutursak yüreklerimiz kurusun” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan: “Ana dava zaman aşımından düştü. Üç firari sanığın yakalanması yönündeki dava devam ediyor. Geçen hafta mahkeme vardı ve duruşma 45 saniyede bitti, 25 yılda sanıklar yurt içinde, yurt dışında evlendiler, nikah yaptılar, çocukları oldu, ehliyet aldılar. Sivas Emniyeti’ne 500 metre mesafede yaşayan Cafer Erçakmak’ı bulamadılar. Devlet bu katliamla yüzleşmedi. 25 yıl önce devlet katliamın doğru okusaydı bugün bu noktalara gelmezdik. 2 Temmuz pazartesi günü (yarın) bizler Madımak’ın önünde olacağız ve taleplerimizi bir kez daha haykıracağız. Sesimizin gür çıkması için ‘ben insanım’ diyen, vicdanı olan tüm canları katliamı 25’inci kez lanetlemek için Sivas’a bekliyoruz.”

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir: “Katiller 25 yıl önce ellerini kollarını sallayarak kente girdi, saatlerce kente sloganlar atarak dolaştı, içinde canlarımızın olduğu Madımak’ı ataşe verdi. Gelinen noktada biz Sivas’a gelmek için tekrar tekrar durduruluyoruz, aranıyoruz, Madımak’ta yaşamını yitiren canlarımıza bir karanfil sunmamıza engel olunuyor. 25 yıl önce hedef Alevilerdi, aydınlardı, hedef laiklikti, cumhuriyetti. İnsanları diri diri yakacak kadar insanlıktan çıkmış azılı, gerici, yobaz güruhun saldırısı sonucu yaşanan katliam tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Bütün canları, duyarlı, vicdanlı insanları 2 Temmuz Pazartesi günü Sivas’a Madımak’ın önüne bekliyoruz. Unutursak yüreklerimiz kurusun.”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez: “25 yıl önce Sivas’ta ne yaşandıysa mahkeme, siyasi sürece baktığımızda aynı şey yaşanmıştır ve yaşanmaya devam ediyor. Almanya Solingen’de Naziler Amasya’nın Mercimek Köyünden beş kişiyi yakarak öldürmüşlerdi. Alman devleti kendi parlementosunda karar çıkardı, hem Türkiye halkından ve hem de Genç ailesinden özür diledi ve burasını müze yaptı. Burada her yıl Alman devleti anma etkinliği yapıyor ve Türkiye’den meclis başkanları, bakanlar, milletvekilleri de buraya gidiyor. Oraya gidip bunun katliam, insanlık suçu olduğunu söyleyenler Türkiye’ye geldiklerinde 33 canın yakıldığı Madımak Oteli için bunu inkar ediyorlar.”

AdminAdmin