Gündem
Giriş Tarihi : 27-06-2018 05:51

Kriptonun kriptosu kıskıvrak

Ankara ve Bursa'da düzenlenen FETÖ operasyonlarında örgütün kritik kurumlara sızdırdığı kriptolarının halen faaliyet yürüttüğü ortaya çıkarıldı. Başkentte, mahrem imamların itirafları sonrasında harekete geçen emniyet güçleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan bir binbaşı görev başında yakalandı

Kriptonun kriptosu kıskıvrak

24 Haziran sürecinde azalan FETÖ operasyonları 24 Haziran Seçimi'nin hemen ardından yoğunlaşmaya başladı. Dün Ankara ve Bursa'da düzenlenen operasyonlarda kripto polis ve askerler gözaltına alındı. Ankara Başsavcılığınca, FETÖ soruşturması kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığında halen görevde bulunan 6 astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Başsavcılık, gözaltı işleminin Jandarma Genel Komutanlığı personeline yönelik daha önce gerçekleştirilen operasyonlarda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların verdiği ifade ve yaptığı teşhis işlemleri sonucunda yapıldığını açıkladı.

 

İkinci çarpıcı operasyon ise FETÖ'nün Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri yapılanmasına yönelikti. Alınan bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli bazı subayların FETÖ üyesi olduğu tespitinin ardından, daha önce başlatılan soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf subayların da olduğu 30 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Bu kişiler arasında Sahil Güvenlik Komutanlığı Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan bir binbaşının da yer alması örgütün kriptonun da kriptosu olan askerlere halen emir verdiğini ortaya koydu. Aynı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilenler arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği belirlenen 13 'mahrem imam' da bulunuyor. Şüpheliler hakkında daha önceki operasyonlarda etkin pişmanlıktan yararlananların ifade ve teşhisleri ile FETÖ irtibatları doğrultusunda gözaltı kararı verildiği, bunlardan 8'inin halen yurt dışında olduğu öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubes ekiplerince gözaltı kararlarının ardından Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Balıkesir ve Artvin'de eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Üçüncü dikkat çeken operasyon ise Bursa Emniyeti içinde gerçekleştirildi. Bursa Başsavcılığı'nca FETÖ'ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 31'i rütbeli olmak üzere 55 ihraç edilmiş emniyet personeli hakkında arama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Karar sonrası Bursa TEM Şube ekipleri hakkında arama ve gözaltına çıkarılan eski emniyet mensuplarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda teftiş kurulu başkanlığında görevli olduğu öğrenilen 1. Sınıf emniyet müdürü Önder A, 2. Sınıf emniyet müdürleri Erdoğan S. ile Rıdvan S, emniyet amirleri Seyfettin S, Mehmet Ö, Bülent K, Serter Ö, 2 komiser, 22 komiser yardımcısı ve 24 polis memuru gözaltına alındı.

Karar
AdminAdmin