Gündem
Giriş Tarihi : 26-06-2018 06:28

Yasa yaparken MHP'nin görüşü ve onayı alınacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'cumhur ittifakı'nın hangi yöntemle ve hangi konularda süreceğine ilişkin yol haritasını çizdi. AK Parti'nin herhangi bir yasa yaparken öncelikle "MHP'nin görüşünü ve onayı alması gerekeceğine, aksi takdirde parlamentoda yeterli çoğunluğu sağlayamayacağına" işaret edildi.

Yasa yaparken MHP'nin görüşü ve onayı alınacak

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre: AK Parti'nin 301 milletvekili hedefini tutturamayarak 295 milletvekili ile parlamentoya girmesi, MHP'yi kilit parti konumuna yükseltti. Yeni hükümet sisteminde MHP'nin en önemli stratejisini Meclis oluşturacak. AK Parti'nin herhangi bir yasa yaparken öncelikle "MHP'nin görüşünü ve onayı alması gerekeceğine, aksi takdirde parlamentoda yeterli çoğunluğu sağlayamayacağına" işaret ediliyor.

Seçimin ardından AK Parti'ye 5 yıl daha destek vereceğini açıklayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu süreçte yol haritasını da belirledi. MHP'nin AK Parti'ye desteğinin her konuda olmayacağı kaydedildi. Bu destek başta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kurumsal yapısının oluşturulması, ekonomi, terörle mücadele, sosyal adalet, insan hakları, adil yargı ve hukuk gibi konularda olacak.

MHP'NİN SEÇİM VAATLERİ

MHP yönetimi, 'cumhur ittifakı' oluşturulmadan önce Genel Başkan Bahçeli'nin yaptığı "Her parti kendi tüzel kimliğini koruyacak" açıklamasına da dikkat çekiyor. MHP'nin ittifak çerçevesinde kendi tüzel kişiliğini koruyup seçmenlerden oy istediğine atıfta bulunularak, "49 yıllık geçmişe sahip olan partinin her konuda AK Parti'ye destek vermeyeceği" de ayrıca vurgulanıyor. MHP'nin 2023'e dek sürmesi beklenen desteğinin "kırmızı çizgilerini koruyarak devam edeceği" belirtiliyor.

Haberin devamını okumak için Tıklayınız.

AdminAdmin